US Army a selectat două companii pentru producerea elicopterelor în cadrul programului Future Attack Reconnaissance Aircraft

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Army a decis ca Bell -Textron Inc și Lockheed Martin - Sikorsky să construiască, în vederea testării, un prototip versatil, letal și durabil în cadrul programului Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA), transmite Defence Blog.

Potrivit oficialilor US Army, prototipurile sunt programate să zboare prima dată în 2023. Ca parte a programului Future Vertical Lift (FVL), Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) este destinat testării în vederea achiziționării unor aeronave de cercetare avansată, de generație următoare, pentru a umple un gol critic.
Armata numește FARA un „knife fighter" pentru viitorul câmp de luptă. Platformele FARA vor fi echipate cu o serie de senzori pentru a distruge sistemele aeriene avansate fără pilot și pentru a oferi sprijin trupelor de pe teren.

Elicopterul Raider X de la Sikorsky și elicopterul Bell Invictus 360 au fost alese de armată pentru a continua cercetarea în cadrul programului FARA. Conform revistei Vertical, un zbor este programat pentru cel târziu în toamna anului 2023. US Army urmărește prin acest program să înlocuiască elicopterul OH-58D Kiowa, retras din serviciu. Elicopterul nu trebuie să fie mai mare de 12 metri și să zboare cu o viteză de minimum 333 km/h.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel