US Air Force, demonstraţie de forţă cu bombardiere B-1B Lancer: Zbor de 31 de ore deasupra Indo-Pacificului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Trei bombardiere strategice americane B-1B Lancer care aparţin 7th Bomb Wing au zburat deasupra Indo-Pacificului alături de avioane F-16 ale Japoniei, ca parte a unui exercițiu comun care a durat 31 de ore.

Potrivit publicaţiei Air Force Magazin, misiunea bombardierelor americane B-1B, care a avut loc în luna ianuarie, a început și s-a încheiat pe teritoriul SUA. Bombardierele B-1B Lancer au decolat şi au aterizat de la Baza Aeriană Dyess din Texas, iar zburatul a durat 31 de ore.

Potrivit unui comunicat de presă al Forțelor Aeriene SUA, acest tip de misiune – cunoscută sub denumirea de CONUS-to-CONUS – este o dovadă că bombardiere strategice americane pot ’’decola de acasă,, și putem ajunge ,,oriunde în lume pentru a oferi sprijin ori de câte ori este nevoie”.

De asemenea, exercițiul a fost considerat un moment oportun pentru piloţii bombardierelor strategice americane B-1B Lancer de a creşte nivelul de interoperabilitate cu statele aliate din zona Indo-Pacifică, dar și o demonstrație a angajamentului SUA față de partenerii din regiune.

Zbprul de 31 de ore al bombardierelor americane B-1B, care a fost efectuat deasupra Indo-Pacificului alături de avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Imperiale Japoneze [Japanese Air Self-Defense Force, sau JASDF] a fost considerat o oportunitate pentru creşterea gradului de interoperabilitate cu piloții japonezi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel