Statele Unite au desfăşurat patru bombardiere strategice B-1 pe Insula Guam

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

La doar două săptămâni după ce Forţele Aeriene ale Statelor Unite au anunţat că vor pune capăt prezenţei permanente a bombardierelor strategice B-52 la Baza Forţelor Aeriene Anderson din Guam – unul dintre avanposturile cheie ale prezenţei americane în Pacific – bombardierele B-1 şi-au făcut simţită prezenţa pe insulă din Pacific, potrivit CNN și Defense Blog.

Forțele Aeriene SUA din Pacific (PACAF) au anunțat, vineri, că patru bombardiere B-1, capabile să transporte încărcături impresionante de bombe, au aterizat la Baza Forţelor Aeriene Anderson din Guam pentru a efectua „misiuni strategice de descurajare" în Regiunea Indo-Pacific.

Forţele Aeriene ale SUA nu au specificat cât timp vor fi staţionate bombardierele B-1 la baza aeriană din Guam.

De ce este importantă insula Guam pentru Statele Unite?

Guam este o insulă cu suprafața de 541 de kilometri pătrați aflată în Oceanul Pacific, între Filipine și Hawaii. După războiul americano-spaniol din 1898 Guam a devenit posesiune a SUA. În 8 decembrie 1941, în cel de-al Doilea Război Mondial, Guam a fost invadat de armata japoneză. Statele Unite au recâștigat insula în 21 iulie 1944, după bătălia Guamului.

După război, Guam a fost declarat teritoriu organizat al Statelor Unite, locuitorii insulei primind cetățenie americană. În prezent, insulă are o populație de aproximativ 163.000 de locuitori. SUA dispun de o prezență militară semnificativă în acest teritoriu, considerat un punct strategic foarte important în protejarea intereselor americane în zonă, având acces rapid către zone precum Marea Chinei de Sud, Coreea de Sud și Coreea de Nord, precum și Taiwan.

Bazele militare americane ocupă aproximativ un sfert din teritoriul insulei, aproximativ 6.000 de soldați fiind desfășurați acolo, iar numărul lor ar putea să crească cu alte mii. Pe insulă se află o bază aeriană capabilă să găzduiască bombardiere grele B-52, B-1 și B-2 Spirit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel