Ursula von der Leyen: UE are nevoie de voinţă politică pentru a construi o politică de apărare

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursa foto: Shutterstock.com - Bumble Dee
Sursa foto: Shutterstock.com - Bumble Dee

Şefa Executivului Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că blocul comunitar trebuie să poată interveni militar fără ajutorul Statelor Unite, dar îi lipseşte voinţa politică, relatează Reuters.

''Întrebarea mai fundamentală este de ce acest lucru nu a funcţionat în trecut. Poţi avea cele mai moderne forţe armate din lume, dar la ce sunt bune dacă nu eşti pregătit să le foloseşti? Ceea ce ne-a împiedicat până acum nu este doar lipsa de capacitate, ci şi lipsa de voinţă politică'', a declarat Ursula von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene, susţinut miercuri în plenul Parlamentului European la Strasbourg.

Promiţând o cooperare sporită cu NATO, condusă de SUA, şi noi mijloace de apărare în spaţiul cibernetic, von der Leyen a declarat că va convoca un summit special pe tema apărării cu Franţa anul viitor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel