Ursula von der Leyen salută acordul istoric între UE și Marea Britanie, într-un moment în care nimeni nu mai credea în el

Darius Muresan |
Data publicării:
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Acordul comercial încheiat între Marea Britanie şi Uniunea Europeană este "corect, echilibrat şi bun" şi merită luptat pentru el, a declarat şefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen, relatează Agerpres, citând Reuters.

"A fost un drum lung şi sinuos. Dar avem un acord bun pe care îl putem prezenta. Este corect, este echilibrat şi este lucrul bun şi responsabil de făcut pentru ambele părţi", a spus Ursula von der Leyen în cadrul unei conferinţe de presă.

"Negocierile au fost foarte dificile. Au fost multe în joc pentru atât de mulţi oameni, aşa că acesta a fost un acord pentru care a trebuit să luptăm cu adevărat", a adăugat preşedinta CE.

"Cred, de asemenea, că acest acord este în interesul Regatului Unit. Va stabili fundaţii solide pentru un nou început cu un prieten de lungă durată. Şi înseamnă că în sfârşit putem lăsa Brexit-ul în urmă şi Europa poate să meargă mai departe", a mai afirmat von der Leyen.

Ea a mai subliniat că Regatul Unit va rămâne un "partener demn de încredere al UE".

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel