Ursula von der Leyen: NATO şi Uniunea Europeana sunt complementare, nu rivale

S.I. Catalin |
Data publicării:

NATO, ţinta criticilor din partea preşedintelui francez Emmanuel Macron, şi Uniunea Europeană sunt complementare, şi nu rivale, a declarat miercuri noua preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP, preluat de Agerpres.

 
 

În materie de apărare europeană, "UE şi NATO sunt complementare, nu sunt rivale", a declarat fostul ministru german al apărării în cadrul unei conferinţe de presă, la puţin timp după ce a obţinut învestitura în Parlamentul European de la Strasbourg.

"NATO este cu siguranţă cea mai puternică alianţă militară din lume, şi Uniunea Europeană nu va fi niciodată o alianţă militară, este complet diferită", a adăugat ea.

Creată în urmă cu 70 de ani în plin conflict Est-Vest, Alianţa Nord-Atlantică a fost ţinta criticilor lui Emmanuel Macron, care a afirmat că organizaţia este "în moarte cerebrală". Fapt contestat miercuri de cancelarul german Angela Merkel, ceea ce anunţă un summit tensionat al NATO peste o săptămână la Londra.

"Europa nu se poate apăra singură pentru moment, depindem de Alianţa transatlantică. Este important ca noi să muncim pentru această alianţă şi să ne asumăm mai multe responsabilităţi", a spus Angela Merkel, în timp ce Franţa pledează pentru dezvoltarea apărării europene.

La rândul său, Ursula von der Leyen a afirmat că, pentru a dezvolta o apărare europeană, UE are la dispoziţie "o enormă cutie cu unelte", referindu-se la diferitele mecanisme de investiţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel