Ursula von der Leyen: NATO şi Uniunea Europeana sunt complementare, nu rivale

S.I. Catalin / 28 noi 2019 / 09:46

NATO, ţinta criticilor din partea preşedintelui francez Emmanuel Macron, şi Uniunea Europeană sunt complementare, şi nu rivale, a declarat miercuri noua preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP, preluat de Agerpres.

 
 

În materie de apărare europeană, "UE şi NATO sunt complementare, nu sunt rivale", a declarat fostul ministru german al apărării în cadrul unei conferinţe de presă, la puţin timp după ce a obţinut învestitura în Parlamentul European de la Strasbourg.

"NATO este cu siguranţă cea mai puternică alianţă militară din lume, şi Uniunea Europeană nu va fi niciodată o alianţă militară, este complet diferită", a adăugat ea.

Creată în urmă cu 70 de ani în plin conflict Est-Vest, Alianţa Nord-Atlantică a fost ţinta criticilor lui Emmanuel Macron, care a afirmat că organizaţia este "în moarte cerebrală". Fapt contestat miercuri de cancelarul german Angela Merkel, ceea ce anunţă un summit tensionat al NATO peste o săptămână la Londra.

"Europa nu se poate apăra singură pentru moment, depindem de Alianţa transatlantică. Este important ca noi să muncim pentru această alianţă şi să ne asumăm mai multe responsabilităţi", a spus Angela Merkel, în timp ce Franţa pledează pentru dezvoltarea apărării europene.

La rândul său, Ursula von der Leyen a afirmat că, pentru a dezvolta o apărare europeană, UE are la dispoziţie "o enormă cutie cu unelte", referindu-se la diferitele mecanisme de investiţii.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy