Ursula von der Leyen: Agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei a schimbat cursul Europei

S.I. Catalin / 16 feb 2019 / 09:25

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, promite că, în ciuda tuturor piedicilor, Germania va majora bugetul apărării la un nivel de 2% din PIB.

Delcaratia a fost facuta de ministrul german la Conferința de Securitate de la München, scrie „Adevărul european”, citat de Pagina de Rusia.

Ministrul a dat asigurat că Alianța Nord-Atlantică „rămâne pe primul loc pentru securitatea noastră”, iar cooperarea în domeniul apărării în cadrul UE completează cooperarea NATO.

În discursul său, ea a recunoscut că Europa se află acum în proces de revizuire a viziunii sale cu privire la securitatea mondială, iar acest proces a fost declanșat de Moscova:

Numai după atacul Rusiei asupra Ucrainei, Europa a realizat nevoia de a consolida capacitatea sa militară.

„A fost nevoie de o agresiune militară împotriva Ucrainei pentru a ne schimba cursul, iar bugetul membrilor europeni ai NATO a crescut deja cu 36%, începând cu anul 2014. Planificăm o modernizare a facilităților militare până în 2024”, a spus ea.

Ursula von der Leyen a subliniat că ar fi de așteptat o creștere și mai mare a cheltuielilor de apărare.

„Trebuie să facem și mai mult, mai ales noi, germanii. Aderăm la obiectivul de 2% din PIB (pentru cheltuielile de apărare) și ne-am luat un astfel de angajament în fața aliaților”, a explicat ministrul.

Până de curând conducerea germană a exclus această posibilitate, planificand să mentina bugetul apararii la 1,5% din PIB. Astfel, la editia anterioara a Conferinței de la München, ministrul de externe de atunci a asigurat că Berlinul nu va aloca 2% din PIB pentru apărare, deoarece aceasta ar însemna militarizare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy