Ursula von der Leyen: Agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei a schimbat cursul Europei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, promite că, în ciuda tuturor piedicilor, Germania va majora bugetul apărării la un nivel de 2% din PIB.

Delcaratia a fost facuta de ministrul german la Conferința de Securitate de la München, scrie „Adevărul european”, citat de Pagina de Rusia.

Ministrul a dat asigurat că Alianța Nord-Atlantică „rămâne pe primul loc pentru securitatea noastră”, iar cooperarea în domeniul apărării în cadrul UE completează cooperarea NATO.

În discursul său, ea a recunoscut că Europa se află acum în proces de revizuire a viziunii sale cu privire la securitatea mondială, iar acest proces a fost declanșat de Moscova:

Numai după atacul Rusiei asupra Ucrainei, Europa a realizat nevoia de a consolida capacitatea sa militară.

„A fost nevoie de o agresiune militară împotriva Ucrainei pentru a ne schimba cursul, iar bugetul membrilor europeni ai NATO a crescut deja cu 36%, începând cu anul 2014. Planificăm o modernizare a facilităților militare până în 2024”, a spus ea.

Ursula von der Leyen a subliniat că ar fi de așteptat o creștere și mai mare a cheltuielilor de apărare.

„Trebuie să facem și mai mult, mai ales noi, germanii. Aderăm la obiectivul de 2% din PIB (pentru cheltuielile de apărare) și ne-am luat un astfel de angajament în fața aliaților”, a explicat ministrul.

Până de curând conducerea germană a exclus această posibilitate, planificand să mentina bugetul apararii la 1,5% din PIB. Astfel, la editia anterioara a Conferinței de la München, ministrul de externe de atunci a asigurat că Berlinul nu va aloca 2% din PIB pentru apărare, deoarece aceasta ar însemna militarizare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel