Unul dintre cei mai buni lunetiști canadieni a sosit în Ucraina pentru a-i vâna pe ocupanții ruși

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Mass-media ucraineană precizează că un fost lunetist al Forțelor Armate Canadiene se va alătura militarilor ucraineni, în calitate de voluntar, în lupta împotriva ocupanților ruși. Anterior, militarul canadian a dobândit o bună experiență de luptă în timpul unor misiunii desfăşurate împotriva „Statului Islamic” (ISIS).

Potrivit ziarului canadian La Presse - prima publicaţie care a anunţat intenţia fostului militar canadian de a merge în Ucraina - fotografiile cu orașele ucrainene distruse și bombardarea civililor l-au determinat pe lunetistul canadian să se alăture luptei împotriva Rusiei. 

Potrivită la La Presse, citat de cotidianul ucrainean Obozrevatel, cetăţeanul canadian este un fost lunetist al Regimentului 22 Regal, poreclit „Wali” și are experiență de luptă - dobândita de-a lungul timpului prin participarea la mai multe operaţii militare. În 2015, a plecat singur în Irak pentru a lupta împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Tânărul de 40 de ani a avut și două călătorii în Afganistan ca lunetist pentru Forțele Armate Canadiene între 2009 și 2011.

Cotidianul ucrainean Obozrevatel precizează că fostul lunetist a ajuns în Ucraina fără arme de foc, dar a precizat că are în rucsac o mască de gaze, un costum de camuflaj folosit în mod obișnuit de lunetişti, un binoclu și o jachetă pe care a folosit-o în Afganistan.

Fostul militar canadian se va alătura unui contingent din ce în ce mai mare de foşti militari străini care au ales să răspundă unui apel lansat sâmbătă de președintele ucrainean Volodimir Zelenski ca toţi cei care au experienţă de luptă pot să vină în Ucraina să lupte alături de armata ucraineană împotriva forţelor ruse de ocupaţii.

Mass-media ucraineana aminteşte că mai mulţi voluntari din Marea Britanie (n.a cei mai mulți dintre ei sunt foști militari cu o pregătire de luptă foarte bună) au sosit în Ucraina pentru a ajuta Forţele Armate Ucrainene să lupte împotriva agresorului rus. 

Anterior, mass-media ucraineana a precizat că veterani ai forțelor speciale israeliene au sosit în Ucraina pe 4 martie pentru a sprijini forţele armate ucrainene să facă faţă agresiunii militare ruse.

 

20.000 de voluntari străini s-au oferit să ajute Ucraina în lupta împotriva Rusiei

 

Duminică, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba a declarat că aproape 20.000 de voluntari străini s-au oferit să ajute Ucraina în lupta împotriva Rusiei.

''În acest moment sunt în jur de 20.000 de persoane, în principal din ţări europene", a declarat Kuleba pentru postul american CNN - conform AFP.

Potrivit acestuia, "mulţi oameni urăsc Rusia" de ani de zile, dar nu au îndrăznit să i se opună. ''Când oamenii au văzut că ucrainenii luptă, că nu se dau bătuţi, asta i-a făcut să se alăture luptei'', a adăugat Kuleba, potrivit Agerpres.

Deşi a afirmat că "înţelege necesitatea de a lupta", diplomatul ucrainean a spus că este "mai important" să obţină asistenţă "politică, economică şi militară" din partea restului lumii, în special "pentru apărarea aeriană".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţase la sfârşitul lunii februarie crearea unei "legiuni internaţionale" de luptători străini pentru a-l ajuta să respingă invazia rusă. Voluntarii au fost invitaţi să contacteze ambasadele ucrainene din ţările lor respective.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel