Uniunea Europeană ameninţă armata din Myanmar cu sancţiuni în urma loviturii de stat

Eduard Pascu / 02 feb 2021 / 17:18
Generalul Min Aung Hlaing, cel care a orchestrat lovitura de stat din Myamnar și a preluat puterea. Sursă foto:  Office of the Commander in Chief of Defence Services - cincds.gov.mm
Generalul Min Aung Hlaing, cel care a orchestrat lovitura de stat din Myamnar și a preluat puterea. Sursă foto: Office of the Commander in Chief of Defence Services - cincds.gov.mm

Uniunea Europeană, prin vocea şeful diplomaţiei europene Josep Borrell atrage atenția armatei din Myanmar, relatează DPA.

"Este o încercare inacceptabilă de a răsturna prin forţă voinţa poporului din Myanmar", atrage atenţia marţi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, într-un comunicat transmis în numele UE, transmite Agerpres.

"Uniunea Europeană se aşteaptă ca siguranţa cetăţenilor din Myanmar şi a celor din statelor sale membre să fie garantată tot timpul şi va analiza toate opţiunile pe care le are la dispoziţie pentru a se asigura că democraţia va triumfa", a spus el.

Borrell a cerut renunţarea imediată la starea de urgenţă şi reinstalarea unui guvern civil, afirmând că acţiunile armatei sunt ilegale.

Armata din Myanmar a arestat-o luni pe lidera de facto a guvernului civil, Aung San Suu Kyi, a proclamat starea de urgenţă pentru un an şi şi-a plasat generalii în principalele funcţii.

Acest puci a fost necesar pentru a proteja ''stabilitatea'' statului, a anunţat armata într-un comunicat, în care a promis noi alegeri ''libere şi echitabile'' de îndată ce starea de urgenţă va fi ridicată.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy