Uniunea Europeană ameninţă armata din Myanmar cu sancţiuni în urma loviturii de stat

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Min Aung Hlaing, cel care a orchestrat lovitura de stat din Myamnar și a preluat puterea. Sursă foto:  Office of the Commander in Chief of Defence Services - cincds.gov.mm
Generalul Min Aung Hlaing, cel care a orchestrat lovitura de stat din Myamnar și a preluat puterea. Sursă foto: Office of the Commander in Chief of Defence Services - cincds.gov.mm

Uniunea Europeană, prin vocea şeful diplomaţiei europene Josep Borrell atrage atenția armatei din Myanmar, relatează DPA.

"Este o încercare inacceptabilă de a răsturna prin forţă voinţa poporului din Myanmar", atrage atenţia marţi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, într-un comunicat transmis în numele UE, transmite Agerpres.

"Uniunea Europeană se aşteaptă ca siguranţa cetăţenilor din Myanmar şi a celor din statelor sale membre să fie garantată tot timpul şi va analiza toate opţiunile pe care le are la dispoziţie pentru a se asigura că democraţia va triumfa", a spus el.

Borrell a cerut renunţarea imediată la starea de urgenţă şi reinstalarea unui guvern civil, afirmând că acţiunile armatei sunt ilegale.

Armata din Myanmar a arestat-o luni pe lidera de facto a guvernului civil, Aung San Suu Kyi, a proclamat starea de urgenţă pentru un an şi şi-a plasat generalii în principalele funcţii.

Acest puci a fost necesar pentru a proteja ''stabilitatea'' statului, a anunţat armata într-un comunicat, în care a promis noi alegeri ''libere şi echitabile'' de îndată ce starea de urgenţă va fi ridicată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel