Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei

Eduard Pascu / 21 iun 2021 / 15:13
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014
Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014

Uniunea Europeană a decis cu încă un an prelungirea sancțiunilor impuse Rusiei pentru invadarea Crimeei. 

UE a reînnoit sancțiunile împotriva Crimeei în cadrul strategiei aprobate în 2014, care nu recunoaște reunificarea peninsulei cu Rusia, a anunțat Consiliul UE, transmite TASS.

Sancțiunile au fost prelungite până la 23 iunie 2022.

UE a introdus restricții împotriva Crimeei și a rezidenților săi în iunie 2014 ca răspuns la ceea ce Bruxelles numește ”anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului”. Sancțiunile interzic companiilor europene să aibă relații de afaceri cu firmele din Crimeea, interzic transportatorilor aerieni europeni să opereze zboruri către și dinspre Crimeea și navelor să ancoreze în porturile din Crimeea, impun o blocadă comercială completă pe peninsulă și interzice țărilor UE să elibereze vize pentru rezidenții din Crimeea care dețin pașapoarte rusești.

Pachetul de sancțiuni este prelungit în fiecare an, deoarece UE a declarat în 2014 că restricțiile vor rămâne atâta timp cât Crimeea face parte din Rusia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy