Unitatea specială ucraineană „Hort” anunță lichidarea ”șefului adjunct” al Grupului Wagner, împreună cu alți 200 de mercenari

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Unitatea specială „Hort” a anunțat lichidarea unui comandant de rang înalt al companiei private de mercenari „Wagner”.

În timpul executării misiunii de luptă, luptătorii Unității speciale „Hort” s-au ciocnit cu un grup de luptători PMC Wagner în luptă apropiată, se precizează pe pagina de Facebook a unității speciale.

În comunicat se arată că unul din adjuncții grupării paramilitare Wagner, al cărui nume nu este făcut public, împreună cu alți 200 de ”wagnerieni” au fost uciși în luptă.

Știrea nu a fost încă confirmată și din alte surse.

”Unitatea de luptă a trimis în iad întregul grup inamic. Adjunctul șefului de stat major (al Grupării Wagner n.r.) a fost identificat printre cei două sute de wagnerieni. În plus, apărătorii noștri au capturat arma acestui ocupant foarte mort - un AK-12. Această mitralieră a fost adoptată de către armata inamicului în 2018”, se mai notează în cumunicatul „Hort”.

Foto: AK-12, aparținând unităților Wagner / facebook, unitatea specială Hort

În cazul în care informația se va confirma, pierderea celor 200 de mercenari ar fi o lovitură serioasă pentru șeful Wagner, Evgheni Prigojin.

Acesta și-a asumat conducerea de facto a operațiunilor din zona localității Bahmut (punct cheie, situat la granița dintre regiunile Donețk și Luhansk) și încearcă să-i demonstreze lui Putin că structura condusă de el este mai eficientă decât Armata rusă.  

Unitatea cu destinație specială „Hort” a fost creată în 2014 pe baza asociațiilor de veterani ai forțelor speciale ucrainene și a organizațiilor de securitate publică și are scopul de a asigura integritatea teritorială a Ucrainei și de a proteja securitatea și ordinea internă. 

 

Mercenarii Wagner, indispensabili pentru „a doua armată a lumii”. Armata rusă avasează la Bahmut doar datorită Wagner Group

Busculată de contraofensiva ucraineană, Rusia a înregistrat regrese în Ucraina şi a pierdut sectoare-cheie pe front, cu excepţia notabilă a Bahmut, unde ea avansează datorită mercenarilor grupului paramilitar Wagner, trupe auxiliare considerate acum indispensabile.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel