Unitatea de elită ucraineană ''KRAKEN'' a Forțelor pentru Operaţii Speciale, imagini din timpul eliberării satului Novoselivske

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Direcția Principală de Informații Militare a Ucrainei (GUR) a publicat o înregistrare video cu imagini din timpul operațiunilor de eliberare a satul Novoselivske, districtul Svatove, regiunea Luhansk, efectuate de unitatea de elită ''KRAKEN'' a Forţelor pentru Operaţii Speciale.

 

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, a publicat pe canalul său de YouTube o înregistrare video cu momentul în care unitatea de elită ''KRAKEN'' a luat cu asalt satul Novoselivske, aflat sub controlul forţelor ruse de ocupaţie.

Forțele armate ale Ucrainei au preluat controlul asupra satului Novoselivske din regiunea Luhansk. În prezent, așezarea este controlată de armata ucraineană.

Mass-media ucraineană relatează că mai multe grupuri de asalt ale unității Kraken, sprijinite de artilerie, împreună cu militarii din Brigada 92 Mecanizată, au efectuat un puternic atac asupra poziţiilor forţelor ruse care ocupau Novoselivske.

În timpul asaltului, inamicul a fost eliminat din așezare, rușii au suferit pierderi de echipament și personal, iar unii dintre invadatori au fost capturați.

Statul Major al armatei ucrainene a raportat la 29 decembrie că Forțele de Apărare ale Ucrainei au avansat 2,5 kilometri în direcția orașului Kreminna, regiunea Luhansk, într-o săptămână.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a precizat la 30 decembrie că armata ucraineană avansează puțin câte puțin în anumite zone ale frontului.

Potrivit cotidianului american New York Times, recent au fost observate succese semnificative ale Forțelor Armate ale Ucrainei în această direcție, ceea ce ar putea duce la eliberarea Kreminnei și la preluarea controlului asupra principalelor drumuri care duc spre Severodonetsk și Lisichansk.

Între timp, lupte aprige continuă în zona din jurul orașului Bakhmut din regiunea Donețk, unde forțele ruse de ocupatie încearcă de luni de zile să înlăture trupele ucrainene de pe pozițiile lor - până acum cu puțin succes.

Forțele ucrainene continuă să apere Bakhmutul, deși orașul a fost în mare parte distrus. Se crede că aproximativ 10% din cei 70.000 de locuitori de dinainte de invazie au rămas în oraș, care nu are electricitate, apă curentă, gaz sau încălzire.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel