Unitate de monolit în UE. Ungaria nu se va opune prin veto sancționării Rusiei după agresiunea împotriva Ucrainei

Darius Muresan |
Data publicării:
Premierul ungar Viktor Orban, aranjând cu grijă steagul rus, alături de președintele rus Vladimir Putin, în 2015, în timpul unei vizite a președintelui rus la Budapesta. Foto: Viktor Orban @OfficialFacebook
Premierul ungar Viktor Orban, aranjând cu grijă steagul rus, alături de președintele rus Vladimir Putin, în 2015, în timpul unei vizite a președintelui rus la Budapesta. Foto: Viktor Orban @OfficialFacebook

Ungaria nu se va opune prin veto sancţiunilor Uniunii Europene legate de conflictul Rusia-Ucraina, a declarat miercuri ministrul de externe Peter Szijjarto, precizând că Budapesta susţine şi participă la definirea poziţiei comune a UE, transmite Agerpres, care citează MTI.

Într-o declaraţie pe aeroportul internaţional din Budapesta, înaintea plecării spre Egipt şi Bahrein în fruntea unei delegaţii de 70 de companii ungare, Szijjarto a afirmat că ultimele zile au adus evoluţii în conflictul din Ucraina care contravin intereselor de securitate ale 'Ungariei, Europei Centrale şi, într-adevăr, ale întregii Europe'.

Într-o postare video pe Facebook, ministrul a afirmat că Ungaria sprijină cu fermitate integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, 'aşa cum am făcut-o întotdeauna, şi nu vom rupe rândurile în ce priveşte răspunsul' UE.

Szijjarto a mai arătat că Europa Centrală şi Ungaria au un interes legitim în menţinerea păcii şi evitarea războiului.

Deteriorarea situaţiei de securitate, a adăugat el, a dus la 'o campanie gravă de dezinformare şi ştiri false (...) şi, în această privinţă, mass-media occidentale nu sunt cu mult mai bune decât omoloagele lor estice'. Potrivit lui Szijjarto, poziţia Ungariei a fost distorsionată în ambele. În ciuda relatărilor contrare din presa estică şi cea occidentală, Ungaria împărtăşeşte poziţia UE, a subliniat el.

Reprezentanţii permanenţi la UE ai statelor membre au avut marţi o întâlnire, concomitent cu o reuniune informală a miniştrilor de externe, a mai spus Szijjarto. Ambasadorii la UE se vor întâlni mai târziu miercuri pentru a finaliza sancţiunile pe care blocul comunitar le va impune ca răspuns la evoluţiile din ultimele zile din estul Europei, a adăugat el.

'Noi, ungurii care trăim în regiune, ne agăţăm de ultima speranţă că o soluţie de un fel sau altul poate fi găsită prin diplomaţie, şi le cerem actorilor de pe scena mondială care au un rol aici să nu renunţe la speranţa şi la oportunitatea dialogului', a afirmat ministrul.

Până când ultimele canale de comunicare vor fi fost închise, Ungaria va spera într-o soluţie paşnică, a adăugat şeful diplomaţiei de la Budapesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel