Avioane Gripen maghiare au interceptat o aeronavă de linie care venea dinspre România. Avionul zbura spre Marea Britanie

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioane militare Gripen din cadrul Forţelor Aeriene Ungare au interceptat miercuri seară o aeronavă de pasageri britanică ce intrase în spaţiul aerian al Ungariei, venind dinspre România, a anunţat Ministerul Apărării ungar.

Avioanele ungare a Gripen au fost ridicate de la sol pentru a identifica aeronava A321, care efectua un zbor între oraşele Antalya (Turcia) şi Londra (Regatul Unit).

Aeronava de pasageri nu a reuşit să stabilească contactul cu controlul de trafic aerian ungar şi, în aceste condiţii, Sistemul integrat de apărare aeriană al NATO a alertat serviciul ungar de poliţie aeriană, infromează Agerpres. În scurt timp, avioanele militare Gripen au identificat aeronava A321 şi au escortat-o în afara spaţiului aerian ungar, către Austria, a explicat Ministerul Apărării de la Budapesta. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel