Ungaria construiește o fabrică de explozibili pentru artilerie și tancuri, devenind producător regional. Proiect major cu implicarea Germaniei

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Rheinmetall joacă un rol important în cadrul inițiativei "Zrínyi 2026" din Ungaria, care se concentrează dezvoltarea de echipamente moderne pentru Forțele Armate Ungare și are în vedere şi producția pe plan local. Sursa foto: Rheinmetall
Rheinmetall joacă un rol important în cadrul inițiativei "Zrínyi 2026" din Ungaria, care se concentrează dezvoltarea de echipamente moderne pentru Forțele Armate Ungare și are în vedere şi producția pe plan local. Sursa foto: Rheinmetall

Mai multe surse din domeniul securității și apărării au semnalat că în Ungaria, la Várpalota (70 km sud-vest de Budapesta) va fi construită o nouă fabrică de explozibili.

Conform contractului semnat la 15 decembrie 2022, noua fabrică va fi construită și operată de o societate mixtă formată din Rheinmetall și N7 Holding, o întreprindere de stat maghiară. Rheinmetall, în timp ce Denel Munition Pty (Ltd) din Africa de Sud furnizează tehnologia necesară pentru instalații.

Valoarea exactă a contractului nu este cunoscută, însă se știe că este de ordinul sutelor de milioane de euro.

Întrucât faza de planificare a fost finalizată, proiectul va începe în 2023, astfel încât producția să poată debuta până în 2027.

 

Explozibili produși în noua fabrică pot fi folosiți pentru artilerie, tancuri și muniție de diferite alte tipuri

 

Explozibili produși în noua fabrică pot fi folosiți pentru artilerie, tancuri și muniție de diferite alte tipuri. Contractul acoperă furnizarea de inginerie a instalațiilor, tehnologie și cunoștințe de proces, precum și documentația asociată, instruirea și toate activitățile necesare pentru a realiza producția la scară largă.

Youtube video image

Proiectul este considerat o investiție strategică a Ungariei, în cooperare cu Rheinmetall, ca răspuns la deficitul de explozibili rezultat din cererea puternică de muniție în Europa și NATO. În același timp, se promovează independența Europei față de importurile de peste mări din acest sector.

Odată fabrica finalizată și preluată de statul maghiar, principalul client pentru explozibilii produși de aceasta va fi Rheinmetall AG.

Se pare că Germania este hotărâtă să își asigure necesarul de muniție de calibru mare din producția realizată pe plan european. În urmă cu câteva zile, publicația americană WSJ semnala că Berlinul este dispus să cofinanțeze retehnologizarea unei fabrici de armament din România. unde ar putea fi produse proiectile de artilerie de calibru mare - atât obuze de tip sovietic, de 152 mm, cât și proiectile la standarde NATO, de 155 mm.

Citeşte şi: Industria românească de apărare, pe cale să dea lovitura: Germania finanțează retehnologizarea unei fabrici de muniție din România care va produce obuze de 152 și 155mm (WSJ)

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel