Ungaria va bloca continuarea finanțării Ucrainei de către UE: Un lucru este clar, noi, ungurii nu vom da mai mulți bani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ungaria respinge propunerea Comisiei Europene de a acorda mai mulți bani Ucrainei și nu vrea să finanțeze costurile crescute ale împrumuturilor UE, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban la postul de radio de stat.

,,Un lucru este clar, noi, ungurii... nu vom da mai mulți bani Ucrainei până când nu vor spune unde s-au dus fondurile anterioare în valoare de aproximativ 70 de miliarde de euro".

De asemenea, vorbind în marja summitului UE de la Bruxelles (29-30 iunie), acesta a declarat că este „ridicol” din partea Comisiei Europene să ceară Budapestei să contribuie cu mai mulți bani, cât timp Ungaria, ca și Polonia, nu a mai primit bani de la Fondul de redresare al UE ca urmare a disputei privind respectarea statului de drept.

„Și ni se pare cu totul ridicol și absurd că ar trebui să contribuim cu mai mulți bani pentru a finanța costurile serviciului de acordare a unui împrumut de la care noi încă nu am primit fondurile pe care suntem îndreptățiți să le obținem”.

Ungaria și Polonia sunt singurele membre ale UE care au rămas în urmă la obținerea fondurilor de redresare, pe care Comisia le-a blocat din cauza acuzațiilor că guvernele naționaliste ale celor două țări afectează democrația și statul de drept.

Revenind la Ucraina, Uniunea Europeană intenționează să ofere Kievului un ajutor de 50 de miliarde de euro pentru perioada 2024-2027, după cum a anunțat pe 20 iunie președinția blocului comunitar.

Acest lucru vine după o revizuire a bugetului comun al UE pentru perioada 2021-27, care a fost epuizat de pandemia de COVID-19, războiul din Ucraina și criza energetică.

Orban a declarat că nu există aproape nicio șansă ca statele membre ale Uniunii Europene să aprobe aceste planuri financiare și că va începe o „luptă lungă”.

Joi, liderii UE au declarat că își vor lua angajamente pe termen lung pentru a consolida securitatea Ucrainei, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat începerea dezbaterilor pentru o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel