Ungaria trimite în Ucraina un ambasador cu studii la Moscova și specializat pe problematica minorităților naționale

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul Ungariei, ca parte a rotației planificate, intenționează să îl înlocuiască pe actualul ambasador al Ungariei în Ucraina și a stabilit deja cine va fi succesorul său probabil.

Înlocuirea ambasadorului ungar la Kiev este una planificată, întrucât actualul șef al misiunii diplomatice a Ungariei, István Ijgyártó, se află în această poziție de la sfârșitul anului 2018, așa că în curând va depăși mandatul uzual de 4 ani în exercitarea funcției de ambasador.

Astfel, potrivit unor surse ale publicației ungare HVG, actualul ambasador al Ungariei va fi înlocuit de un diplomat cu experiență al MAECE ungar.

”Mandatul ambasadorului István Ijgyártó, care a fost prezent la vizita șefului statului maghiar la Kiev (26 noiembrie), se apropie de sfârșit. Acesta va fi înlocuit de un reprezentant cu experiență al Ministerului Afacerilor Externe, Heizer Antal ”, transmite HVG.

Heizer Antal nu a parcurs încă oficial de toate etapele, luni, urmând a fi audiat, ”în ședință nepublică, ca de obicei”, de Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului Ungariei, unde există o majoritate solidă proguvernamentală, arată publicația citată.

 

Absolvent de MGIMO

 

Antal Heiser este diplomat de carieră.

A absolvit Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova, cunoscut sub abrevierea rusă MGIMO, unde a obținut diploma în 1986.

La această universitate, esențială pentru formarea diplomaților ruși (foști sovietici), are acces un număr limitat de studenți străini și era cunoscută pentru legăturile sale strânse cu KGB-ul, în perioada sovietică.

În anii 2000 Heizer a fost numit șeful Oficiului Național pentru Minorități Etnice. În 2010, a revenit la Ministerul Afacerilor Externe în calitate de ambasador, a condus ambasadele din Slovacia, Albania și Kazahstan.

Pe lângă Heizer, potrivit surselor hvg.hu, este așteptată și numirea a trei noi ambasadori, în Letonia, Austria și la Misiunea Permanentă a Ungariei la OSCE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel