Ungaria spune că militează pentru pace în Ucraina pentru că nu dorește ca în conflict să moară maghiară

Darius Muresan |
Data publicării:
Petro Szijjarto, s-a întâlnit la New York cu șeful Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov / Facebook
Petro Szijjarto, s-a întâlnit la New York cu șeful Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov / Facebook

Ungaria se pronunţă pentru încetarea cât mai rapidă a conflictului armat din Ucraina, deoarece nu vrea ca acolo să moară maghiarii din Transcarpatia, care sunt mobilizaţi în armata ucraineană, a declarat într-un interviu pentru "Bloomberg TV", citat de Rador, ministrul afacerilor externe şi al relaţiilor economice externe al Ungariei, Peter Szijjártó.

"Poziţia noastră este unică când vine vorba de pace (în Ucraina), pentru că ne dorim pacea cât mai curând posibil", a spus ministrul ungar de externe.

"Şi această poziţie rezultă din situaţia noastră foarte concretă, şi anume din faptul că există o mare comunitate maghiară (în Transcarpatia). Membrii acestei comunităţi sunt mobilizaţi în armata ucraineană, iar aceşti unguri mor. Nu vrem să mai pierdem vieţi de maghiari", a subliniat Szijjártó.

Acesta a cerut încetarea conflictului, adăugând că pentru asta este nevoie de o încetare imediată a focului şi începerea negocierilor de pace. "Asta este ceea ce vrem" - a spus ministrul.

Peter Szijjártó a subliniat că Ungaria "nu împărtăşeşte opiniile vest-europenilor, potrivit cărora condiţiile pentru negocierile de pace nu sunt suficient de bune şi trebuie să se îmbunătăţească".

"Nu, nu este cazul" - crede şeful Ministerului de Externe al Ungariei. "Condiţiile pentru negocierile de pace de astăzi sunt mult mai proaste decât erau ieri, dar totuşi mai bune decât vor fi mâine" - a continuat şeful diplomaţiei ungare. Potrivit afirmaţiilor lui, cu cât conflictul durează mai mult, "cu cât mor mai mulţi oameni şi cu atât distrugerea devine mai gravă".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel