Europarlamentar ungar: Ungaria respinge setul de sancţiuni propus de U.E împotriva Rusiei în forma sa actuală

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Europarlamentarul Fidesz Balazs Hidveghi. Sursa foto: Hungarytoday.hu.
Europarlamentarul Fidesz Balazs Hidveghi. Sursa foto: Hungarytoday.hu.

Ungaria respinge setul de sancţiuni propus de UE ce include un embargo asupra petrolului rusesc, în forma sa actuală, a declarat luni pentru BBC europarlamentarul Fidesz Balazs Hidveghi, transmite MTI.

"Respingem actualul set de sancţiuni pentru că în forma prezentă este pur şi simplu inacceptabil; încalcă o linie roşie pentru ţara noastră", a spus Hidveghi, adăugând că, pe lângă Ungaria, mai sunt o serie de alte ţări din Europa centrală, şi de asemenea şi Germania, care nu se află în poziţia de a tăia brusc şi complet importul de petrol rusesc.

"Nu putem distruge industrii întregi şi opri funcţionarea unor afaceri întregi şi să lăsăm fără lucru milioane de oameni", a insistat politicianul ungar, potrivit căruia decizia privind instituirea unui embargo a fost luată pripit şi sancţiunile "ne-ar afecta pe noi mai mult decât le-ar face rău ruşilor pe care vrem să-i sancţionăm".

Este nevoie de timp mai mult pentru a negocia detaliile unei asemenea decizii, a apreciat Hidveghi.

Întrebat în legătură cu calendarul care le permite statelor membre să renunţe treptat la importurile de petrol rusesc până la finele anului în curs, europarlamentarul Fidesz a subliniat că intervalul de timp este scurt pentru o ţară ca Ungaria, care este aproape complet dependentă de importul de petrol rusesc şi dispune de o rafinărie construită pentru şi care lucrează cu ţiţei rusesc.

"Este nevoie de mai mult timp, e nevoie de mai multă consideraţie", a reiterat politicianul ungar, potrivit Agerpres.

Acesta a pus totodată accentul pe importanţa diversificării în Europa în materie de resurse energetice şi dependenţă energetică.

"Avem nevoie de contracte internaţionale care să garanteze securitatea energetică pentru popoarele şi pentru ţările noastre şi consider că Bruxellesul şi UE ar trebui să joace un rol activ, pro-activ în acest sens", a conchis Hidveghi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel