Ungaria nu va furniza arme Ucrainei motivând decizia prin faptul că Armata rusă ar putea lovi regiuni din Transcarpatia unde locuiesc maghiari

Darius Muresan |
Data publicării:

Ungaria refuză să furnizeze armament Ucrainei pentru a nu-i expune pe etnicii maghiari care locuiesc în regiunea Transcarpatia pericolului bombardamentelor rusești, declarat de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

„150.000 de maghiari locuiesc în partea de vest a Ucrainei. Este evident că dacă furnizăm arme, aceste provizii vor fi vizate de ruși pentru bombardamente. Nu vrem să tragă în regiunile în care locuiesc maghiarii. Trebuie să luăm în considerare securitatea Ungariei și a maghiarilor”, a spus Peter Szijjarto, într-un interviu pentru CNN, citat de BucPress.

Ministrul maghiar de externe a precizat că, după această decizie, porțiunea maghiară-ucraineană a frontierei este cea mai sigură variantă de trecere.

Nu e prima dată de la începutul invaziei ruse când Ungaria motivează refuzul de a ajuta Ucraina de Transcarpatia. Relațiile dintre Budapesta şi Kiev sunt marcate de acuzaţiile formulate de Ungaria privind încălcarea drepturilor minorităţii maghiare din Transcarpatia.

Refuzul guvernului condus de Viktor Orban de a oferi Ucrainei arme şi de a permite tranzitul prin Ungaria pentru transporturile de arme occidentale livrate Ucrainei după invazia rusă sunt motivate de temerile Budapestei privind securitatea Transcarpatiei.

De precizat că pe 3 mai, forțele ruse au lansat un atac masiv cu peste 20 de rachete asupra Ucrainei. Una dintre acestea a avut ca țintă, un obiectiv de infrastructură din Regiunea Transcarpatia, fiind pentru prima dată când forțele ruse de ocupație au bombardat regiunea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel