Ungaria este interesată de resursele de gaz ale Ciprului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó şi omologul său cipriot Nikos Christodoulides
ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó şi omologul său cipriot Nikos Christodoulides

Cooperarea dintre Ungaria și Cipru devine din ce în ce mai importantă, deoarece, pe măsură ce disputele privind viitorul Uniunii Europene se intensifică, cooperarea dintre țările care insistă asupra identității lor naționale, a tradițiilor istorice și a culturii creștine va deveni semnificativă, a afirmat joi ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó.

După discuțiile purtate, miercuri, cu omologul său cipriot Nikos Christodoulides, la Nicosia, Péter Szijjártó a declarat că Ungaria și Cipru aparțin aceluiaşi grup de state care au poziții identice cu privire la majoritatea aspectelor legate de viitorul UE, potrivit hungarytoday.

Cipru poate juca un rol important în securitatea energetică pentru Europa Centrală, deoarece în jurul insulei au fost găsite rezerve semnificative de gaze, a spus ministrul de externe ungar.

Ungaria vrea un acord cu Cipru în domeniul energiei

Szijjártó a fost de acord cu omologul său că cele două țări vor semna un acord privind cooperarea în domeniul energiei.

,,Planificăm să colaborăm pentru ca Cipru să exploateze rezervele sale de gaze și să transporte o parte din gazul său către Europa Centrală, eventual printr-o conductă, deoarece, potrivit ministrului ungar de externe, capacităţile de transport ale gazului natural lichefiat în regiune ,,sunt încă foarte modeste".

Péter Szijjártó a anunțat că Ungaria va deschide un birou consular în Nicosia anul acesta. Interesele Ungariei în Cipru au fost până acum reprezentate de misiunile diplomatice de la Atena.

Miniștrii au convenit, de asemenea, să consolideze cooperarea în diverse forumuri ale Națiunilor Unite 

Ungaria va sprijini candidatura Ciprului pentru Consiliul Organizației Maritime Internaționale (IMO), iar Ciprul va sprijini candidatura Ungariei la Consiliul de administrație al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel