Ungaria a 'importat' din Normandia muniție de artilerie din timpul Marelui Război, împreună cu saci de cartofi

Darius Muresan / 21 mai 2020 / 20:39

Situație bizară: Ungaria a primit muniție de artilerie veche de mai bine de 100 de ani împreună cu .... saci de cartofi.

Ungurii au găsit proiectile din Primul Război Mondial importante din Normandia, împreună cu un lot de cartofi. Un regiment al Armatei Ungariei a publicat imaginile pe pagina oficială de Facebook.

Hungary Today, publicație media din țara vecină, spune că e vorba despre muniție britanică Mk II care datează din Primul Război Mondial și care se aseamănă atât la dimensiune cât și la culoare cu cartofii.

Pirotehniștii maghiari au preluat dispozitivele iar în urma verificărilor au precizat că acestea nu mai conțineau material exploziv, dar au fost  transportat pentru a fi distruse.

Muniția în cauză este de origine britanică și a fost fabricată în perioada 1917 și 1921. Presa maghiară subliniază că e destul de bizar faptul că acestea au ajuns în țara vecină tocmai în Normandia, unde nu au existat bătălii semnificative în timpul Marelui Război, dar unde în cel de-al Doilea Război Mondial Aliații au lansat o operațiune majoră - Operațiunea Overlord, în urma căreia au început eliberarea vestului Europei de sub naziști. Sursa citată pecizează că muniția găsită a fost folosită și după 1921, fapt ce ar putea explica prezența acesteia în Normandia.

Muniția a ajuns în Ungaria cel mai probabil în timpul recoltării.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy