Una caldă, alta rece: Berlinul comandă încă 40 de vehicule de luptă ale infanteriei ”Marder”, în timp ce amână rachetele Taurus pentru Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
 Vehicule de transport ale infanteriei de tip „Marder”
 Vehicule de transport ale infanteriei de tip „Marder”

Ajunsă într-o vizită surpriză la Kiev, șefa diplomației germane Annalena Baerbock a venit cu mai multe mesaje pentru Ucraina.

Ucraina şi Germania au discutat în detaliu furnizarea de rachete germane Taurus cu rază lungă de acţiune la Kiev , există progrese în această chestiune, arată MAE ucrainean.

Cu toate acestea ministra germană de externe a evitat să dea un răspuns tranșant în această chestiune. „Suntem mai mult decât conștienți de situație (...) „În același timp, nu este suficient doar să promiți lucruri”, a spus ea. 

Ministerul german al Apărării ezită să trimită rachete de croazieră Taurus KEPD 350 în Ucraina. Sursa Foto: Militaryleak.

Ca și în cazul sistemului de apărare aeriană Iris-T și al altor livrări de arme germane, „toate întrebările trebuie mai întâi clarificate”, arată oficialul german.

În schimb, Baerbock a fost extrem de tranșantă privind crimele de război ale Rusiei și  i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să permită copiilor răpiți din Ucraina să se întoarcă acasă.„Acesta este primul pas către pace”, a spus Baerbock în timpul vizitei sale la Kiev, luni.

Kievul spune că Moscova a luat în total aproximativ 20.000 de copii ucraineni din zonele ocupate.

 

Marder pentru Ucraina

În timp ce ministra de externe se afla la Kiev, compania germană Rheinmetall a anunțat luni că guvernul german a comandat să furnizeze Ucrainei încă 40 de vehicule de luptă de infanterie Marder.

Potrivit unui comunicat de presă al Rheinmetall, acordul ajunge aproape de o sută de milioane de euro.

Această comandă duce la 80 numărul total de vehicule Marder care au fost trimise sau urmează să fie furnizate de Rheinmetall în Ucraina. La 21 martie 2023, compania a expediat deja primele 20 de vehicule de luptă de infanterie comandate de guvernul german pentru Ucraina. În plus, alte 20 de vehicule IFV Rheinmetall au fost comandate în iunie 2023. Acestea sunt în prezent în curs de revizie și livrare.

Vehiculele puse la dispoziție sunt sisteme Marder 1A3 revizuite, deținute anterior de Bundeswehr. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel