Un zbor Viena-Moscova al companiei Austrian Airlines a fost anulat după ce Rusia a cerut ca avionul să survoleze Belarusul

Eduard Pascu |
Data publicării:
Avion compania Austrian Airlines Sursa foto: Austrian Airlines/Twitter
Avion compania Austrian Airlines Sursa foto: Austrian Airlines/Twitter

Austrian Airlines a anulat joi un zbor de la Viena la Moscova, din cauză că nu a primit undă verde din Rusia pentru o schimbare de traiectorie destinată evitării spaţiului aerian al Belarusului, a anunţat compania austriacă, potrivit AFP şi Reuters.

''Autorităţile ruse nu ne-au dat autorizaţia'' de a ocoli Belarusul, a indicat compania într-un comunicat, transmite Agerpres.

''În consecinţă, am fost nevoiţi să anulăm zborul de astăzi între Viena şi Moscova'', a explicat Austrian Airlines.

Ministerul Transporturilor austriac a confirmat ''o anulare a unui zbor al Austrian Airlines de la Viena la Moscova astăzi''. ''Potrivit informaţiilor noastre, schimbarea traseului de zbor nu a fost aprobată de către autorităţile ruse'', a precizat guvernul austriac.

Lufthansa, compania-mamă a Austrian Airlines, a afirmat că ''toate companiile grupului Lufthansa evită în prezent spaţiul aerian belarus''.

Același lucru s-a întâmplat miercuri și cu zborul Air France din Paris spre capitala Rusiei.



Liderii statelor membre ale Uniunii Europene, reuniţi luni şi marţi la Bruxelles, au solicitat tuturor transportatorilor aerieni cu sediul în UE să evite survolarea Belarusului, după ce un avion de pasageri ce efectua duminică un zbor Atena-Vilnius a fost deviat de pe ruta sa şi, escortat de un avion militar MiG-29, a trebuit să aterizeze la Minsk.

După aterizare, autorităţile i-au arestat pe pasagerul Roman Protasevici, un tânăr jurnalist de opoziţie din Belarus, şi pe Sofia Sapega, partenera sa. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel