Un Tu-214 al Rusiei a aterizat la Chișinău și i-a preluat pe cei 45 de membri ai Ambasadei ruse expulzați de R. Moldova

Darius Muresan |
Data publicării:
Tu-214R
Tu-214R

Diplomaţii şi angajaţii ambasadei Rusiei în Republica Moldova au decolat de pe aeroportul din Chişinău la bordul unui Tu-214 al detaşamentului special de zbor "Rossia", relatează luni agenţia de presă rusă TASS, potrivit Agerpres.

"Au decolat 45 de angajaţi ai ambasadei, împreună cu membrii familiilor, adică aproximativ 70 de persoane. Totul a decurs normal. Partea moldoveană a oferit asistenţa cuvenită", a precizat reprezentantul ambasadei într-un comentariu adresat agenţiei oficiale de presă ruse.

După cum a declarat anterior ministrul de externe al Republicii Moldova Nicu Popescu, Rusia ar fi folosit o abordare lipsită de respect faţă de Chişinău, ceea ce a dus la reducerea misiunii diplomatice ruse în ţară. Potrivit acestuia, politica Federaţiei Ruse faţă de Republica Moldova poate fi considerată ostilă, iar în ultima vreme ea s-a înrăutăţit mai mult. Popescu a subliniat că diplomaţii ruşi au fost angajaţi în "spionaj şi imixtiune în treburile interne" în această ţară.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat decizia autorităţilor moldovene drept acţiuni nejustificate şi neprietenoase şi a promis că Moscova va răspunde, aminteşte TASS.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel