Un tribunal separatist din așa-zisa republică Donețk a condamnat la moarte doi britanici și un marocan, luptători împotriva trupelor ruse

Sură foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Sură foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Un tribunal din așa-zisa republica autoproclamată Donețk a condamnat la moarte doi britanici și un marocan, luptători împotriva trupelor ruse de ocupație.

Doi combatanţi britanici şi unul marocan, care au luptat alături de trupele ucrainene împotriva celor ruse şi au fost luaţi prizonieri în estul Ucrainei, au fost condamnaţi joi la moarte de justiţia separatiştilor proruşi din provincia Doneţk, transmit agenţiile de presă ruse, citate de AFP şi Reuters.

''Curtea supremă a Republicii populare Doneţk i-a condamnat la moarte pe britanicii Aiden Aslin şi Shaun Pinner şi pe marocanul Brahim Saadoun, acuzaţi că au participat la lupte ca mercenari'', notează agenţia TASS.

Aceasta mai transmite că cei trei combatanţi vor înainta recurs.

 

Situația în Donbas: La Severodoneţk se dau lupte pentru fiecare casă

 

Între timp, în Donbas, Armata ucraineană a anunţat joi că a înaintat în lupte intense de stradă în oraşul Severodoneţk, dar are nevoie de mai multă artilerie pentru a contracara puterea masivă de foc rusească, în timp ce forţele proruse din autoproclamata republică Doneţk au transmis că a început bătălia pentru oraşul Slaviansk, care împreună cu Kramatorsk este obiectivul principal al trupelor ruse în invazia axată acum pe estul Ucrainei, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Bătălia pentru micul oraş industrial Severodoneţk este una dintre cele mai sângeroase ale acestui război, Rusia concentrând acolo mare parte din forţa sa. Fiecare tabără susţine că a provocat pierderi grele celeilalte.

Severodoneţk şi oraşul său geamăn Lisiceansk, situat pe malul opus la râului Siverski Doneţ, sunt ultimele zone aflate sub controlul armatei ucrainene în provincia Lugansk. Circa 10.000 de civili sunt încă la Severodoneţk, aproximativ o zecime din populaţia de dinainte de invazie.

Comandantul batalionului ucrainean Svoboda, Petro Kusik, a declarat că ucrainenii încearcă să-i atragă pe ruşi în lupte de stradă la Severodoneţk, pentru a neutraliza avantajul trupelor ruse în materie de artilerie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel