Un tren încărcat cu sisteme de artilerie franceze este în drum spre Ucraina (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ajutorul militar acordat Ucrainei continuă. Franța, una dintre cele mai active țări europene care ajută Ucraina, trimite un nou lot de arme către Forțele Armate Ucrainene. La începutul zilei de ieri, ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, a anunțat că țara sa este pregătită să trimită Ucrainei un nou lot de obuziere autopropulsate și transportoare blindate

Anunţul ministrului francez al apărării a fost făcută după ce guvernul de la Paris era pregătit cu cantitățile și sistemele de armament de trimis în Ucraina. Este vorba despre 20 de transportoare blindate ACMAT Bastion și 12 obuziere autopropulsate CAESAR.

În cursul zilei de ieri, a apărut o înregistrare video de pe o cameră de supraveghere care a surprins un tren încărcat cu obuziere CAESAR și transportoare blindate Bastion. Nu este clar dacă înregistrarea video este de ieri [14 noiembrie] și dacă se referă la ajutorul militar anunțat recent.

Transportul feroviar și aerian a devenit tot mai utilizate în ultimele nouă luni, de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie. În Europa există mai multe centre de distribuție și depozite pentru primirea de arme donate care trebuie să ajungă în Ucraina. Unul dintre cele mai mari se află la Stuttgart. Cel mai probabil, însă, trenul francez călătorește direct spre Polonia. De acolo, sistemele de armament vor fi predate forțelor armate ucrainene.

Continuarea livrărilor de arme către Ucraina sugerează că armata ucraineană își va continua contraofensiva în estul ţării. După ce au recâștigat controlul asupra orașului-cheie Herson și după ce, de fapt, un râu [Nipru] separă cele două armate beligerante, se așteaptă o regrupare a trupelor ucrainene și o reluare a luptelor.

Unele livrări de arme, care au fost anunțate în ultimele săptămâni, semnalează faptul că Ucraina este pregătită nu numai să recupereze zonele ocupate temporar de Rusia în acest an, ci și pe cele din 2014, cum ar fi Crimeea.

SUA sunt pregătite să livreze noi sisteme de rachete antiaeriene HAWK. Italia ia în considerare donarea sistemelor de apărare antiaeriană SAMP/T, dar acolo se pare că decizia va depinde de Franța. 

Pe lângă faptul că Washingtonul garantează mai multe livrări de sisteme antiaeriene NASAMS, nu în ultimul rând, există tot mai multe voci "în favoarea" furnizării unor avioane de luptă occidentale. Cele mai recente "zvonuri" au pornit de la un raport al Royal United Services Institute [RUSI], un think-tank britanic, în care se susţinea că avionul JAS-39 Gripen C/D ar fi ideal pentru a înzestrarea Forţele Aeriene Ucrainene.

În plus față de cele promise [și aparent trimise deja - obuziere autopropulsate și transportoare blindate de trupe], Franța a livrat Ucrainei, cu doar o lună în urmă, sistemul de apărare aeriană CROTALE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel