Un tanc ucrainean a intrat de unul singur în luptă cu o întreagă coloană de vehicule blindate rusești (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

În satul Nova Basan, regiunea Cernihiv, un tanc ucrainean a atacat de unul singur o întreagă coloană de vehicule blindate rusești. Materialul video care surprinde atacul asupra forţelor ruse de ocupaţie a fost filmat cu o dronă şi postat ulterior pe rețelele de socializare.

Publicaţia ucraineană Military a relatat ieri că echipajul unui tanc ucrainean a intrat singur în lupta cu un convoi de vehicule blindate rusești. Din câte se pare, acest eveniment a avut loc în urmă cu câteva zile, când militarii ucraineni eliberau satele şi oraşele din regiunea Kiev şi  Cernihiv de sub ocupaţia trupelor ruseşti invadatoare.

Atacul asupra coloanei de vehicule blindate rusești a avut loc în timpul eliberării satului Nova Basan din regiunea Cernihiv.

Bătălia a avut loc direct în sat, în momentul în care coloana de vehicule blindate rusești se deplasa pe soseau care străbate aceasta localitate, au precizat militarii ucraineni, potrivit publicaţiei Military.

Trustul ucrainean de presă NV.ua precizează că tancul pe care militarii ucraineni l-au folosit a fost un T-64.

Sursa citată precizează că echipajul tancului T-64 a ocupat o poziție extrem de avantajoasă printre clădirile distruse, astfel încât, după cum se poate observa şi în materialul video ataşat, invadatorii ruși nu au putut înțelege cine a deschis focul asupra lor și de unde.

Distrugând primul vehicul al forţelor ruse de ocupaţie – un transportor blindat BTR-82 al – militarii ucraineni au încetinit semnificativ deplasarea coloanei de vehicule militare, permițând artileriei ucrainene să deschidă focul asupra ei.

La 1 aprilie, Forțele Armate ale Ucrainei au recăpătat controlul asupra a 15 sate din regiunea Kiev.

Apoi, armata ucraineană a început să se deplaseze spre granița Ucrainei cu statul Belarus, iar după retragerea armatei ruse a recăpătat controlul asupra mai multor așezări, inclusiv asupra satului Nova Basan din regiunea Cernihiv.

Acolo, trupele ruse au lăsat în urmă un număr mare de echipamente avariate, distruse și cadavre ale soldaților ruși.

În timpul eliberării satului Nova Basan de sub ocupaţia trupelor ruse, un tanc rusesc T-72B3 a fost confiscat de una dintre unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel