Încă o situație delicată în Marea Baltică: Un Su-27 rusesc a interceptat două bombardiere strategice americane B-1B

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion Su-27, foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Avion Su-27, foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 24.10.2023, că un avion de vânătoare de tip Su-27 a fost ridicat în aer din cauza apropierii de frontiera de stat a Federației Ruse din Marea Baltică a două bombardiere B-1B Lancer aparținând Forțelor Aeriene ale SUA.

“Pe 24 octombrie 2023, mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra acvatoriului Mării Baltice au detectat două ținte aeriene, care se apropiau de granița de stat a Federației Ruse. Pentru a identifica țintele aeriene și pentru a preveni încălcarea frontierei de stat a Federației Ruse, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare Su-27 din cadrul forțelor aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, echipajul avionului de vânătoare a identificat țintele ca fiind două bombardiere strategice B-1B Lancer aparținând Forțelor Aeriene ale SUA.

“La apropierea avionului de vânătoare rusesc, aeronavele străine s-au îndepărtat de granița de stat a Federației Ruse. Avionul rusesc a revenit în siguranță pe aerodromul de dislocare permanentă, iar încălcarea graniței de stat a Federației Ruse nu a fost permisă”, au concluzionat reprezentanții ministerului.

Comentariul autorului: Deși bombardierele strategice americane au evoluat cu transponderele de la bord închise, misiunea acestora din zona Mării Baltice a fost confirmată de sursele de monitorizare a aviației de pe rețelele de socializare X (fostă Twitter) și Telegram.

Cele două aeronave au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie, unde au fost aduse recent din SUA. Faza inițială a traiectului de zbor a cuprins spațiul aerian situat deasupra Mării Nordului și spațiul aerian al Danemarcei. Una dintre aeronave a fost cea cu numărul de înregistrare 86-0119.

După cum se știe, patru aeronave B-1B Lancer aparținând bazei aeriene Dyess din Texas au fost deplasate săptămâna trecută în Marea Britanie pentru îndeplinirea misiunii Bomber Task Force Europe 24-1. Avioanele cu numerele de înregistrare 86-0124 și 86-0103 au aterizat la baza aeriană Fairford pe 14 octombrie, iar cele cu numerele de înregistrare 86-0119 și 86-0107 pe 12 octombrie.

Sursa: tass.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel