Un Su-27 al Rusiei a interceptat un avion de cercetare american deasupra Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 18.09.2020, un avion de vânătoare Su-27 a fost ridicat pentru interceptarea unui avion ce cercetare american de tip Poseidon.

“Echipajul avionului de vânătoare rusesc a identificat ținta aeriană ca fiind un avion de patrulare P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA și l-a escortat deasupra acvatoriului Mării Negre”, se arată în comunicatul de presă al centrului.

2. -imagine fara descriere- (d0dcef00_8cc0_45b3_9d26_e961029b360b_56010300.jpg)

Reprezentanții ruși au precizat că, după îndepărtarea aeronavei americane de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul Su-27 a revenit pe aerodromul de dislocare.

3. -imagine fara descriere- (dc416d6a_86a3_4e74_87a9_7beae5b21d98_12464400.jpg)

Vineri, în timpul unui brifing desfășurat la Moscova, șeful Direcției Principale Operații din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Serghei Rudskoy, a declarat că avioanele străine de cercetare au zburat peste Marea Neagră cu 40% mai des comparativ cu anul trecut.

Potrivit precizărilor acestuia, a crescut intensitatea misiunilor străine de cercetare aeriană în apropierea Peninsulei Crimeea.

Rudskoy a menționat că Statele Unite și aliații din cadrul NATO au refuzat propunerile Federației Ruse menite să prevină incidentele militare.

Întreaga responsabilitate pentru o posibilă escaladare a situației din regiune revine în totalitate Statelor Unite și aliaților acestora”, a spus Rudskoy.

Comentariul autorului: Pe 18 septembrie, deasupra Mării Negre s-a aflat avionul de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon cu numărul de înregistrare P8-NOREG aparținând Forțelor Navale ale SUA. Aeronava a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din Insula italiană Sicilia și a ieșit în spațiul Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Avionul a zburat la o altitudine de 9.300 de metri, cu o viteză de 890 de kilometri pe oră. 

De asemenea, deși reprezentanții ruși nu au menționat acest lucru, deasupra apelor neutre ale Mării Negre a îndeplinit misiuni și un avion de cercetare radioelectronică R-135U din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA. Aeronava, cu numărul de înregistrare 64-14849 și indicativul WAUF61, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay din Cipru. Aceasta a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Avionul a evoluat la o altitudine de 9.700 de metri, cu o viteză de 860 de kilometri pe oră. 

Trebuie remarcat faptul că cele două avioane americane au avut traiecte de zbor aproape similare, urmărind frontierele Federației Ruse din Peninsula Crimeea și Ținutul Krasnodar.

Probabil, avionul de vânătoare Su-27 ridicat la interceptare aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare - Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă - Belbek al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don din Regiunea Militară Sud.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel