Un român, dispărut în conflictul Israel - Hamas. Varianta răpirii și transferului românului în Fâșia Gaza nu e exclusă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: IDF
Foto: IDF

Un cetățean român e dat dispărut în conflictul major izbucnit sâmbăta trecută între IDF (forțele de apărare israeliene) și gruparea teroristă Hamas, ca urmare a masacrului fără precedent comis de teroriștii Hamas pe teritoriul israelian. Dispariția românului a fost confirmată oficial de către președintele Israelului. 

Sute de persoane, inclusiv copii, femei și bătrâni au fost ucise cu bestialitate în kibuțurile israeliene după ce comandouri de teroriști Hamas s-au infiltrat într-o acțiune fără precedent pe teritoriul israelian. Concomitent mii de rachete au fost lansate dinspre Fâșia Gaza. Alte zeci de persoane au fost răpite de Hamas și transferate în Gaza. 

Președintele Israelului, Itzhak Herzog, a făcut mai multe declarații despre război. Înainte de a-și începe discursul au fost prezentate fotografiile mai multor copii răpiți de teroriștii Hamas. Itzhak Herzog a vorbit ulterior despre atrocitățile comise de teroriști, potrivit DC News.

În discursul său, președintele Israelului a menționat că mai mulți oameni sunt dispăruți, iar printre aceștia s-ar afla și un cetățean al României.

În prezent nu există o informație oficială cu privire la cetățeanul român. Nu se cunoaște faptul dacă acesta se numără printre morți ori a fost răpit și dus în Fâșia Gaza. Cert e că în prezent cetățeanul român este dat dispărut.

Ambasada României la Tel Aviv este în acest moment în contact cu autoritățile israeliene pentru a verifica informația potrivit căreia un român din Israel este dispărut, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip.

"Am văzut informația. Ambasada noastră la Tel Aviv este în contact cu autoritățile israeliene pentru a verifica și clarifica această informație apărută în urmă cu câteva minute. Suntem în legătură cu autoritățile israeliene, dar oână în acest moment nu am primit nicio informație cu privire la cetățenii români dispăruți", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip, la Antena 3 CNN, citat de sursa menționată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel