Un om de afaceri din Arad a murit după ce mașina sa a explodat. SRI investighează un posibil asasinat cu bombă în România

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineaţă, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată.

Pompierii au intervenit pe Calea Aurel Vlaicu, în urma unui apel la 112, care anunţa producerea exploziei în parcarea unui supermarket aflat la parterul unui bloc.

"În momentul sosiri echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent şi generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute. După stingerea incendiului, a fost găsită în interiorul maşinii o victimă decedată, care nu a putut fi identificată din cauza deteriorării cadavrului în urma incendiului", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, citat de Agerpres.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean a anunţat ulterior victima este un bărbat de 66 de ani, din Arad, care locuia în zonă.

"Am fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba despre un autoturism incendiat, iar în interior se afla un bărbat decedat. În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul", a transmis IPJ.

2. -imagine fara descriere- (arad-masina-explodata-isu_28199800.jpg)

 

O echipă a SRI a fost solicitată la fața locului după ce mașina omului de afaceri a explodat

 

Potrivit posturilor de știri TV de profil politic, printre care Antena 3, Digi 24 sau Realitatea Plus, victima este un om de afaceri din Arad, socrul unui deputat PNL în Parlamentul României. 

Este vorba de omul de afaceri Ion Crișan.

La fața locului a fost trimisă și o echipă a Serviciului Român de Informații care va cerceta cauza incidentului. SRI a confirmat că o echipă de specialiști din cadrul serviciului va efectua expertiza explozibilulului.

Martorii precizează că mașina a explodat în momentul în care omul de afaceri a ieșit din parcare. E vorba despre o mașină limuzină nouă.

Explozia a fost surpinsă și de camerele de supraveghere de la fața locului.

3. -imagine fara descriere- (arad-masina-explozie-isu_33203000.jpg)

O echipă de anchetatori de la Bucureşti, din toate direcțiile, a plecat spre Arad, cu un elicopter, pentru a prelua cercetările în acest caz.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exporta şi somn african.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel