Un obiect care a căzut în nordul Ciprului pare să fi fost o rachetă rusească

Eduard Pascu / 01 iul 2019 / 11:32

Un obiect care a lovit în cursul nopţii de duminică spre luni teritoriul din nordul insulei Cipru pare să fi fost o rachetă rusească, a declarat luni ministrul de externe al Republicii Turce a Ciprului de Nord (RTCN, recunoscută doar de Ankara), Kudret Ozersay, transmite Reuters.

'Prima evaluare arată că o rachetă de fabricaţie rusească, parte a sistemului de apărare antiaeriană, care a făcut parte din sistemul de apărare antiaeriană, activat azi-noapte împotriva unei lovituri aeriene asupra Siriei, şi-a terminat deplasarea şi a căzut în ţara noastră după ce şi-a ratat ţinta', a scris Ozersay pe o reţea socială. 

Potrivit un responsabili ciprioţi turci, obiectul a căzut într-o zonă muntoasă la nord de Nicosia, dar nu s-a înregistrat niciun rănit.

Explozia a avut loc în jurul orei 01.00, în zona Tashkent, cunoscută şi ca Vouno, la circa 20 km nord-est de Nicosia. În urma impactului, care s-a auzit la kilometri depărtare, s-a declanşat un incendiu, iar autorităţile au evacuat mai multe locuinţe.

Avioane israeliene au vizat în cursul nopţii poziţii militare siriene în Homs şi la periferiile Damascului, într-un atac în care au fost ucişi cel puţin patru civili, iar 21 au fost răniţi.

Vezi și: Spitale bombardate în Siria: ONU cere explicaţii Moscovei

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy