Un nou tir cu rachete dinspre Liban către Israel (Foto/Video). Sistemul Iron Dome a fost activat

DefenseRomania Team / 06 aug 2021 / 13:31

Peste zece rachete au fost lansate vineri dinspre Liban către Înălţimile Golan ocupate de Israel, ceea ce a declanşat alarma antiaeriană în mai multe localităţi israeliene, acesta fiind al doilea incident de acest tip în regiune în numai două zile, transmite EFE.

"Au fost lansate cel puţin zece rachete din Liban către teritoriul israelian", cele mai multe "au fost interceptate" de sistemul de apărare antiaeriană israelian Iron Dome, iar câteva au căzut într-o zonă nepopulată'', a transmis armata într-un comunicat de presă.


Incidentul se produce la două zile după un eveniment similar. Miercuri au fost lansate trei proiectile dinspre Liban către nordul Israelului.

Forţele armate israeliene au răspuns acestei agresiuni cu trei runde de atacuri de artilerie şi un bombardament aerian în zori de zi, primul asupra sudului Libanului de la războiul din 2006.

Puternica mişcare libaneză Hezbollah a declarat vineri că a tras zeci de rachete asupra teritoriilor din regiunea contestată a Înălţimilor Golan, ocupată de Israel din 1967, ca represalii la loviturile aeriene israeliene din sudul Libanului.

"În replică la raidurile aeriene israeliene, Rezistenţa islamică a bombardat un teritoriu situat în apropierea poziţiilor forţelor de ocupaţie israeliene în regiunea fermelor Chebaa", denumirea libaneză a acestui sector, a anunţat gruparea într-un comunicat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy