Germania, sub asediu. Apare un nou partid de extremă-stânga

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sahra Wagenknecht
Sahra Wagenknecht

Politiciana germană Sahra Wagenknecht, membră a partidului de extremă-stânga Die Linke, îşi lansează oficial marţi propria mişcare politică, intitulată Aufstehen, pe fondul ascensiunii formaţiunilor de extremă-dreapta şi populiste în Germania şi în restul Europei.

La aproape o lună de la crearea site-ului Aufstehen, această iniţiativă politică a strâns deja aproape 100.000 de susţinători, potrivit dpa.

Wagenknecht, membră a Parlamentului European între anii 2004 şi 2009, a afirmat că noua sa mişcare politică se adresează celor care 'sunt nemulţumiţi de politica actuală, doresc o reînnoire a statului bunăstării şi o politică externă paşnică'.

Ea a declarat pentru săptămânalul german Der Spiegel că Aufstehen se va inspira din succesul altor iniţiative politice de stânga, precum cea a lui Bernie Sanders, fost candidat democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, şi cea a liderului laburist britanic Jeremy Corbyn.

Pe fondul scăderii sprijinului pentru Partidul Social-Democrat german (SPD) şi al ascensiunii formaţiunii naţionaliste 'Alternativa pentru Germania', Wagenknecht s-a pronunţat constant pentru crearea unui nou partid de stânga. Politiciana germană şi-a exprimat speranţa că noua sa mişcare politică va primi sprijin din partea Die Linke, a SPD şi a Verzilor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel