Un nou pachet militar SUA pentru Kiev va fi anunțat în curând. Fostul adjunct al lui Blinken: Ucrainei ar trebui să i se permită să lovească ținte militare de pe teritoriul Rusiei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite ale Americii ar putea anunța un nou pachet de ajutor pentru Ucraina până la sfârșitul acestei săptămâni, scrie Politico.

Cei de la Politico au spus că administrația Biden plănuiește să revină la programul anterior, conform căruia livrarea stocurilor de obuze și echipamente americane pentru Ucraina era anunțată aproximativ o dată la două săptămâni.

Potrivit a doi oficiali americani, un nou pachet de ajutor militar ar putea fi anunțat spre sfârșitul săptămânii.

„Aceasta a fost secvența generală de pachete pentru cea mai mare parte a anului trecut, până când banii s-au epuizat și înainte ca Congresul să adopte în sfârșit un pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina luna trecută”, a subliniat Politico.

Anterioru, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat, la deschiderea reuniunii Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei din 20 mai, că Ucraina va primi armele promise în viitorul apropiat, iar sistemele de apărare aeriană sunt în prezent o prioritate.

 

Victoria Nuland consideră că SUA și aliații săi ar trebui să ajute Ucraina să lovească ținte militare pe teritoriul Rusiei

SUA și aliații săi ar trebui să ajute Ucraina să atace ținte militare de pe teritoriul Rusiei, spune fostul înalt oficial american. Fostul secretar de stat adjunct nu crede că un astfel de pas va duce la o escaladare a războiului.

„Cred că dacă atacurile sunt efectuate direct de la granița cu Rusia, atunci aceste baze ar trebui să fie ținte legitime, indiferent de unde sunt lansate rachetele sau de unde sunt aprovizionate trupele”, a spus Nuland, comentând la abcnews ofensiva rusă din nordul regiunii Harkov, relatează EvropeiskaPravda.

Ea crede că după noua escaladare a războiului din partea rușilor (atacul asupra Harkovului ) „a venit momentul” ca Ucraina să atace ținte militare de pe teritoriul Federației Ruse.

Foto: Victoria Nuland (dreapta)

„De aceea cred că este timpul să acordăm mai mult ajutor ucrainenilor în lovirea bazelor în interiorul Rusiei”, a subliniat fostul adjunct al lui Blinken.

Nuland nu crede că o astfel de mișcare a partenerilor va duce la o escaladare și o implicare și mai mare a Washingtonului în războiul din Ucraina, deoarece Rusia este responsabilă pentru această escaladare. În același timp, așa cum a subliniat fostul secretar de stat adjunct al SUA, țara agresoare „primește un avantaj direct în acest război din ezitarea noastră”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel