Un nou mare pachet de ajutor militar se îndreptă către Ucraina | Marea Britanie trimite peste 1.600 de lansatoare antitanc

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Transport american de sisteme portabile Javelin în Ucraina, foto: U.S. Army
Transport american de sisteme portabile Javelin în Ucraina, foto: U.S. Army

Marea Britanie va trimite zeci de obuziere și peste 1.600 de lansatoare de rachete antitanc în Ucraina, ca parte a celui mai recent pachet de ajutor militar occidental care vine să contribuie la consolidarea apărării în faţa agresiunii militare ruse, a declarat joi secretarul britanic al apărării Ben Wallace.

Acest ajutor vine după ce luna trecută fostul premier britanic Boris Johnson a promis un alt sprijin militar în valoare de 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari), ceea ce ridică la 2,3 miliarde de lire sterline totalul sprijinului britanic acordat Ucrainei de la începutul războiului, pe care Rusia îl numește "operațiune militară specială".

"Împreună cu partenerii noștri, ne vom asigura că Ucraina are instrumentele necesare pentru a-și apăra țara de invazia ilegală a lui Putin", a declarat Wallace într-un comunicat de presă.

Peste 20 de obuziere autopropulsate M109 de 155 mm și 36 de obuziere L119 de 105 mm vor fi livrate în curând de Marea Britanie, a precizat Wallace. Vor urma, de asemenea, sisteme radar de contra-baterie și peste 50.000 de obuze pentru artileria ucraineană din epoca sovietică, a adăugat el.

Marea Britanie va trimite, de asemenea, peste 1.600 de arme antitanc în următoarele săptămâni, împreună cu mai multe drone.

Marea Britanie a furnizat deja Ucrainei o serie de echipamente militare, inclusiv aproape 7.000 de sisteme de rachete antitanc, sute de rachete și vehicule blindate de luptă, și a asigurat, de asemenea, instruirea soldaților ucraineni.

Până în prezent, au fost trimise în Ucraina 6.900 de sisteme NLAW, Javelin, Brimstone și alte arme antitanc, precum și 16.000 de obuze de artilerie, șase vehicule Stormer echipate cu lansatoare de rachete antiaeriene Starstreak și sute de rachete.

De asemenea, Marea Britanie a furnizat rachete anti-navă Brimstone, sisteme de rachete cu lansare multiplă, 120 de vehicule blindate de luptă și cantități mari de ajutoare neletale, inclusiv peste 82.000 de căști, 8.450 de seturi de veste antiglonț și peste 5.000 de dispozitive digitale de vedere pe timp de noapte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel