Un nou incident armat în Rusia după cel de la recrutare: Cel puțin 13 persoane, inclusiv copii, au murit în urma unui atac la o școală

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Atac armat la o școală din Rusia. Sursă foto: Rg.ru
Atac armat la o școală din Rusia. Sursă foto: Rg.ru

Un al doilea incident, soldat cu morți în urma unui atac cu armă de foc, lovește a lovit în această dimineață Rusia.

Un bărbat înarmat cu două pistoale a pătruns într-o școală din orașul Izhevsk, unde a a împușcat mortal cel puțin 13 persoane, dintre care șapte copii. 

Alte 21 de persoane - șapte adulți și 14 copii - au fost rănite. Atacatorul s-a sinucis, potrivit Comitetului de Investigații al Federației Ruse.

Incidentul a avut loc la școala nr. 88 din orașul Ijevsk (capitala Republicii Udmurtia, în proximitatea vestică a Munților Urali), unde învață peste 1.000 de elevi.

Atacatorul, îmbrăcat în haine negre, a împușcat mai întâi unul din paznicii școlii, după care a intrat într-o sală de clasă și a început să tragă în copii. Printre victime se numără doi paznici și doi profesori. Atacatorul s-a sinucis într-un birou de la etajul patru al școlii. Publicația ucraineană Zaxid a remarcat că toți copiii care au fost uciși, erau băieți, potrivit unor informații preliminare.
 
Incidentul pare unul deosebit de grav și ar putea amplifica turbulențele deja existente în Rusia.

Președintele Comitetului de Investigații, Alexandr Bastrykin, a decis ca ancheta să fie transferată din Udmurtia, la biroul central al Comitetului de Investigații.

Reamintim că, tot astăzi, la Comisariatul Militar din Ust-Ilimsk (regiunea Irkutsk, sudul Siberiei), la 3.300 de km de Ijevsk, un bărbat a împușcat șeful comisiei de recrutare. Potrivit martorilor oculari, înainte de a deschide focul, atacatorul a spus: „Acum vom merge cu toții acasă”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel