Un nou atac efectuat de ucraineni asupra orașul rusesc Belgorod: Este pentru a doua oară în ultimele cinci zile când localitatea este atacată cu rachete

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Armata ucraineană a bombardat orașul rusesc Belgorod cu proiectile reactive, în dimineața de 20 martie. Este pentru a doua oară în ultimele cinci zile când localitatea este atacată cu rachete lansate de MLRS.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, 13 rachete, lansate cu un aruncător de proiectile reactive (MLRS) tip RM-70 Vampire de fabricație cehoslovacă, au fost interceptate de apărarea antiaeriană rusă. Bombardamentul a fost efectuat la 11.35 ora locală.

Cu toate acestea, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov a raportat decesul unei persoane și rănirea altor două, precum și avarierea a două grădinițe și a unei școli.

În dimineața zilei de 20 martie, Gladkov a anunțat începerea mai devreme a vacanțelor școlare în regiunile limitrofe cu Ucraina, precum și în Belgorod și raionul Yakovlevsky.

Belgorodul a mai fost lovit cu rachete RM-70 Vampire și pe 16 martie, două persoane fiind ucise şi trei rănite. La sfârșitul anului trecut, Belgorodul a suferit cel mai puternic atac cu rachete, atunci cel puțin 20 de persoane fiind ucise și 110 rănite.

La o oră și jumătate după atacul din dimineața de 20 martie, forțele ruse au lansat o rachetă Kh-59 asupra orașului Harkov. Potrivit șefului departamentului de investigații al poliției, Serghei Bolvinov, cel puțin trei persoane au fost ucise și cel puțin cinci au fost spitalizate cu răni, potrivit Radio Libertatea.

Din 12 martie, în zonele rusești de la frontiera cu Ucraina acționează forțe paramilitare rusești sprijinite de Ucraina care au revendicat luarea sub control a unor localități din regiunile Belgorod și Kursk.

Având în vedere că raza de acțiune a rachetelor lansate de MLRS RM-70 Vampire este de cel mult 20 de km, iar Belgorodul se află la 40 de km de graniță, nu este exclus ca orașul să fi fost atacat de aceste forțe paramilitare și nu de trupele regulate ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel