Un nou atac aerian al Rusiei asupra Ucrainei, efectuat cu cel puțin 24 de drone Shahed

Shahed-131, dronă kamikaze iraniană
Shahed-131, dronă kamikaze iraniană

Serhi Popko, șeful Administrației Militare a orașului Kiev, a anunțat că 15 drone Shahed au fost doborâte în spațiul aerian al Kievului.

În noaptea de 26 ianuarie, Rusia a folosit 24 de drone Shahed, toate doborâte de apărarea aeriană ucraineană, anunță Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, într-o postare pe Facebook.

„În noaptea de 26 ianuarie, ocupanții ruși au reluat atacurile asupra Ucrainei cu drone kamikaze Shahed-136/131 de fabricație iraniană.

UAV-urile de atac au fost lansate de pe coasta de est a Mării Azov.

Conform datelor preliminare, Rusia a folosit 24 Shahed. Toate cele 24 au fost distruse de unități de rachete antiaeriene, avioane de luptă, grupuri mobile de foc ale Forțelor Aeriene în cooperare cu unitățile de apărare aeriană ale altor componente ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei”.

La Kiev, potrivit șefului Administrației Militare, în urma atacului nu au existat victime sau răniți. În general, peste Kiev au fost lansate câteva zeci de drone.

„Conform informațiilor operaționale, există o probabilitate mare de atacuri aeriene ale inamicului în cursul zilei”, a adăugat Popko.

Majoritatea dronelor kamikaze au fost distruse în centrul țării - în zona de responsabilitate a comandamentului aerian „Centru”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel