Un militar francez a fost ucis în Mali

Eduard Pascu / 02 noi 2019 / 20:49
Ronan Pointeau
Ronan Pointeau

Un militar francez a fost ucis în timpul unei operaţiuni în Mali, sâmbătă dimineaţa, după "declanşarea unei încărcături explozive improvizate la trecerea vehiculului său blindat", a anunţat Preşedinţia franceză într-un comunicat, anunță Agerpres. 

Victima, Ronan Pointeau, făcea parte din Primul Regiment Spahi din Valencia (sud), un regiment blindat al armatei franceze moderne, numit anterior Regimentul Spahi marocan 1.

La rândul său, ministrul francez al apărării, Florence Parly, a anunţat că se va deplasa "foarte curând în Mali, pentru a discuta cu autorităţile acestei ţări".

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat "sacrificiul" militarului, îndreptându-şi "gândurile către camarazii săi angajaţi în operaţiunile din Sahel", "precum şi fraţii lor de arme din armatele ţărilor din Sahel, care plătesc un tribut greu în lupta împotriva terorismului".

Vineri, 49 de soldaţi din Mali au fost ucişi lângă Menaka (nord-estul Mali) în timpul unui "atac terorist" atribuit jihadiştilor. Acest atac a fost unul dintre cele mai sângeroase suferite de armata Mali.

România participă din luna octombrie cu 120 de miliari la misiunea ONU de menţinere a păcii din Mali (MINUSMA), unde grupările jihadiste având legaturi cu al-Qaida pun probleme mai ales în nordul şi centrul ţării.

Vezi și: Carpathian Pumas, prima misiune de evacuare medicală sub comandă ONU

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy