Un MiG-31 rus a interceptat un avion P-3C Orion al Forțelor Aeriene Norvegiene

MiG-31 Sursa foto: Russian Defense Ministry
MiG-31 Sursa foto: Russian Defense Ministry

Un avion MiG-31 a interceptat o aeronavă a Forțelor Aeriene Norvegiene peste Marea Barents, împiedicându-o să încalce frontiera de stat rusă, a informat biroul de presă al Flotei de Nord.

La 11 mai, sistemele rusești de control al spațiului aerian au detectat o țintă aeriană peste Marea Barents care se apropia de granița de stat a Rusiei, a precizat biroul de presă într-un comunicat citat de TASS.

”Un avion de vânătoare MiG-31 de la Forțele Aeriene de reacție rapidă a Flotei Nordice a fost alarmat pentru a identifica ținta aeriană și a preveni încălcarea frontierei de stat a Rusiei. Echipajul rus a identificat ținta aeriană ca fiind o aeronavă de patrulare maritimă P-3C Orion a Forțelor Aeriene Norvegiene și a escortat-o peste Marea Barents. Avionului militar străin nu i s-a permis să încalce granița de stat rusă", a mai transmis biroul de presă.

După ce avionul militar străin s-a îndepărtat de frontiera de stat a Rusiei, MiG-ul 31 s-a întors în siguranță la aerodromul de acasă, se mai arată în comunicat.

Avionul rus ”a efectuat zborul cu respectarea strictă a regulilor internaționale de utilizare a spațiului aerian”, a subliniat biroul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy