Un MiG-31 rus a interceptat un avion P-3C Orion al Forțelor Aeriene Norvegiene

Eduard Pascu |
Data publicării:
MiG-31 Sursa foto: Russian Defense Ministry
MiG-31 Sursa foto: Russian Defense Ministry

Un avion MiG-31 a interceptat o aeronavă a Forțelor Aeriene Norvegiene peste Marea Barents, împiedicându-o să încalce frontiera de stat rusă, a informat biroul de presă al Flotei de Nord.

La 11 mai, sistemele rusești de control al spațiului aerian au detectat o țintă aeriană peste Marea Barents care se apropia de granița de stat a Rusiei, a precizat biroul de presă într-un comunicat citat de TASS.

”Un avion de vânătoare MiG-31 de la Forțele Aeriene de reacție rapidă a Flotei Nordice a fost alarmat pentru a identifica ținta aeriană și a preveni încălcarea frontierei de stat a Rusiei. Echipajul rus a identificat ținta aeriană ca fiind o aeronavă de patrulare maritimă P-3C Orion a Forțelor Aeriene Norvegiene și a escortat-o peste Marea Barents. Avionului militar străin nu i s-a permis să încalce granița de stat rusă", a mai transmis biroul de presă.

După ce avionul militar străin s-a îndepărtat de frontiera de stat a Rusiei, MiG-ul 31 s-a întors în siguranță la aerodromul de acasă, se mai arată în comunicat.

Avionul rus ”a efectuat zborul cu respectarea strictă a regulilor internaționale de utilizare a spațiului aerian”, a subliniat biroul de presă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel