Un MiG-21 a fost văzut la baza aeriană Hmeymim din Siria

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Un avion MiG-21 a fost observat pe aeroportul Hmeymim din Latakia, Siria. Descoperirea a fost făcută de internauții pasionați de tehnică militară cu ajutorul aplicației Google. Majoritatea și-au pus întrebarea ce caută acolo un aparat atât de vechi având în vedere că în bază puteau fi observate avioane mult mai noi. 

Analiza imaginilor comerciale suprinse prin satelit pe 11 iunie sugerează că Rusia a desfășurat aeronave interceptoare MiG-21 Fishbed la baza aeriană Hmeymim din Latakia, Siria.

Imaginile din satelit au fost publicate pe Twitter arată avioanele de luptă MiG-21 din epoca sovietică de la baza aeriană Hmeymim, componentă a contingenței militare permanente ruse staționate în Siria.

"MiG-21 la baza aeriană Hmeymim din Latakia pare a fi ultima adăugare a arsenalului forțelor aeriene ruse din Siria", a spus el pe Twitter. În acest moment nu există informații exacte cu privire la scopul apariției legendarului luptător sovietic MiG-21 pe baza din Siria.

Cel mai răspândit avion supersonic de luptă, MiG-21 Fishbed este o aeronavă incredibil de prolifică. Proiectul Fishbed a fost creat la mijlocul anilor '50.

Aproximativ 60 de țări de pe patru continente au zburat cu MiG-21, și mai servește multe națiuni la șase decenii de la primul său zbor.

Vezi și: Baza aeriană rusă Hmeymim, atacată din nou cu drone și rachete

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel