Un M2 Bradley a distrus un blindat MT-LB rusesc pe câmpul de luptă din Ucraina (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O ploaie de proiectile a împiedicat un MT-LB rusesc să se retragă de pe front, apoi i-a dat foc. Acest material video interesant a apărut pe rețelele de socializare, militari ucraineni sugerând că imaginile au fost filmate recent, oferind o altă confirmare a modului în care forțele terestre ucrainene se confruntă cu cele rusești pe front.

 

Forțele Terestre Ucrainene au publicat un material video care arată cum militarii ucraineni au distrus un blindat al infanteriei ruse cu ajutorul unui vehicul de luptă al infanteriei (IFV) Bradley. Confruntarea ar fi avut loc în apropiere de Avdiivka.

Blindatul distrus de ucrainenii este un transportor blindat rusesc MT-LB. Cel puțin o zece soldați ruși au putut fi văzuți urcați pe plafonul acestuia, protejați de un paravan de protecție. Deși nu servește drept protecție impenetrabilă, copertina pare să fie folosită fie pentru camuflaj, fie ca protecție împotriva dronelor. La un moment dat, vehiculul rusesc se oprește, iar soldații încep imediat să se disperseze, căutând adăpost printre tufișurile și copacii din apropiere

În materialul video, trupele rusești pot fi văzute coborând din vehiculul de luptă, în timp ce vehiculul însuși începe să se deplaseze rapid. Trupele ucrainene au deschis apoi focul cu un Bradley, imobilizând blindatul rusesc. Ulterior, filmarea prezintă un vehicul de luptă al infanteriei rusești care este cuprins de flăcări ca urmare a loviturilor primite.

Un militar ucrainean, comentând pentru Kyiv Post după ce a vizionat imaginile, a lăudat munca depusă de operatorii de drone care au detectat grupul rusesc, dar modul în care a acţionat echipajului IFV-ului Bradley.

Din punctul său de vedere, operatorii blindatului Bradley nu ar fi fost capabili să detecteze și să lovească singuri vehiculul de infanterie rusesc din cauza distanței la care acesta se afla.

Ofițerul militar ucrainean a ţinut să precizeze că misiunile de recunoaștere aeriană au jucat un rol crucial în a oferi asistenta operatorului IFV-ului Bradley pentru a ținti și distruge ținta mobilă, care este considerată "cea mai dificil de eliminat pe câmpul de luptă, aproape imposibil".

Între timp, Kremlinul intenționează să expună la Moscova arme ucrainene și occidentale capturate, o acțiune considerată provocatoare în contextul în care Rusia continuă invazia la scară largă a Ucrainei. Tancuri Leopard, vehicule de luptă pentru infanterie Marder și Bradley și diverse alte echipamente militare occidentale se pare că se numără printre exponate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel