Un lansator de rachete Tochka-U al Forțelor Armate din Belarus a avariat o casă

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sistem Tochka-U Sursa foto: Twitter
Sistem Tochka-U Sursa foto: Twitter

Un sistem de rachete Tochka-U al Forțelor Armate din Belarus a avariat o casă din Moiseevichi, la mai puțin de 100 km de Minsk.

Șoferul unui sistem de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Tochka-U al Forțele Armate din Belarus a pierdut controlul volanului, a traversat o șosea și a intrat într-o casă din Moiseevichi, districtul Asipovichy. Conform Tut.by evenimentul a avut loc pe 5 aprilie.

Nimeni nu a fost rănit în urma accidentului, dar casa a fost grav avariată. Sistemul lansator de rachete a fost recuperat de la fața locului cu vehicule grele.

Conform sursei citate coloana de lansatoare de rachete Tochka-U se îndrepta spre Slutsk.

Tochka-U (denumirea vestică SS-21 sau Scarab B) este un sistem de rachete de înaltă precizie din epoca sovietică, destinat distrugerii țintelor aflate în spatele liniei frontului. 

Tochka poate fi echipat cu focoase convenționale, nucleare sau chimice. Raza maximă de foc este de 70 km. O rachetă standard are 6,4 m lungime și cântărește 2 tone. Greutatea focosului este de aproximativ 480 kg, în funcție de tip.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel