Un judecător federal obligă autoritățile din Massachusetts să redeschidă magazinele de arme

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un judecător federal american le-a ordonat autorităţilor statului Massachusetts să permită redeschiderea magazinelor de arme, după ce guvernatorul republican a considerat că acestea sunt activităţi comerciale neesenţiale ce trebuie închise în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei, transmite Reuters.

Judecătorul federal districtual Douglas Woodlock din Boston a decis joi că restricţiile ordonate de guvernatorul Charlie Baker ca răspuns la epidemie au impus o 'povară nepotrivită' asupra dreptului constituţional al cetăţenilor de a deţine arme de foc. Restricţiile dictate de Baker prin ordine executive la mijlocul lui martie au dus la închiderea a numeroase magazine din cauza urgenţei de sănătate publică, transmite Agerpres.

Câţiva potenţiali cumpărători de arme, retaileri, dar şi lobbyuri, au contestat ordinele pe motivul că acestea contravin dreptului constituţional de a cumpăra arme şi muniţie în scop de autoapărare, iar judecătorul Woodlock, într-o audiere prin videoconferinţă, le-a dat câştig de cauză. El a citat o decizie din 2008 a Curţii Supreme a SUA potrivit căreia Amendamentul al Doilea al Constituţiei garantează dreptul cetăţeanului de a deţine arme pentru autoapărare în interiorul locuinţei.

Judecătorul Woodlock le-a ordonat autorităţilor statului să le permită proprietarilor să redeschidă magazinele de arme cel târziu sâmbătă la prânz, cu respectarea măsurilor sanitare şi de distanţare socială. 'Ne vom conforma oricărei decizii a justiţiei', a declarat guvernatorul Baker într-o conferinţă de presă.

Cazul este unul din cele câteva intentate în SUA prin care se încearcă menţinerea în activitate a magazinelor de arme în timpul măsurilor restrictive impuse de epidemie.

Deşi multe state au început ridicarea restricţiilor, Baker, guvernator republican într-un stat unde alegătorii au votat la ultimele opt scrutine prezidenţiale majoritar pentru democraţi, a prelungit recent închiderea magazinelor neesenţiale până la 18 mai.

Massachusetts se află pe locul al treilea între statele americane în privinţa numărului de cazuri de COVID-19, 73.721, care au provocat 4.552 de decese, potrivit datelor comunicate joi de Departamentul Sănătăţii Publice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel