Un înalt oficial Hamas se aşteaptă la un armistiţiu cu Israelul "într-o zi sau două". Dar atacurile au continuat

Eduard Pascu / 20 mai 2021 / 08:39
Israel bombardament Sursa foto: Twitter/ Avichay Adraee
Israel bombardament Sursa foto: Twitter/ Avichay Adraee

Un înalt oficial al Hamas a declarat miercuri că se aşteaptă ca Israelul şi militanţii din Gaza să ajungă la o încetare a focului "într-o zi sau două", armistiţiu care să pună capăt celor deja zece zile de violenţă transfrontalieră, transmite Reuters.

"Cred că eforturile în curs privind încetarea focului vor avea succes", a declarat Moussa Abu Marzouk, înalt oficial al Hamas, într-un interviu acordat televiziunii libaneze al-Mayadeen, transmite Agerpres.

"Mă aştept să se ajungă la o încetare a focului într-o zi sau două, iar încetarea focului se va face pe baza unui acord reciproc", a spus Moussa Abu Marzouk. 

Cu toate acestea, noaptea trecută a fost lansat un nou atac cu rachete din Fâșia Gaza asupra orașelor din Israel. Una dintre rachete s-a abătut de la cursul său și a căzut peste o locuință din Gaza. 

 

De cealaltă parte, Israelul a continuat atacurile aeriene asupra unor poziții folosite de membri Hamas. 

 

 

Conform informațiilor furnizate de IDF au fost vizate tunelurile folosite de membrii mișcării Hamas drept adăpost după ce lansează rachete sau pentru transportul echipamentelor. În cinci zile, forțele IDF au distrus tuneluri în lungime de peste 60 de mile, multe dintre acestea construite sub case civile. Astfel se explică și numărul mare de civili morți sau răniți în bombardamentele israeliene.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy