Un F/A-18 Super Hornet al U.S. Navy a lansat pentru a doua oară noua rachetă antiradar AARGM-ER

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Marina americană (U.S. Navy) a efectuat cu succes cel de-al doilea test de tragere cu racheta avansată AGM-88G (Advanced Anti-Radiation Guided Missile Extended Range - AARGM-ER) de la bordul unui avion de luptă F/A-18 Super Hornet.

Testul a fost efectuat pe 21 iulie în poligonul naval Point Mugu din sudul coastelor Californiei, a informat compania americană Northrop Grumman, într-un comunicat de presă din această săptămâna, precizând totodată că acesta este al doilea test cu racheta AGM-88G.

Primul test al rachetei AARGM-ER a fost efectuat pe 19 iulie tot în poligonul naval Point Mugu.

Potrivit Northrop Grumman, producătorul american de rachete, AGM-88G a fost folosită pentru a distruge un sistem radar.

„Acest al doilea test de zbor a verificat capacitatea AARGM-ER de a detecta, identifica, localiza și distruge un sistem radar de apărare aeriană cu raza extinsă”, a declarat căpitanul AC Dutko, manager de programe al U.S. Navy. 

În decembrie 2021, Northrop Grumman a primit un contract de 45,6 milioane USD pentru al doilea lot de AARGM-ER, ca parte a fazei de producție.

AARGM-ER este o rachetă AARGM, căreia i s-au adus îmbunătățiri semnificative în anumite domenii tehnologice. Urmează să fie integrată pe aeronavele Marinei F/A-18E/F Super Hornet și EA-18G Growler, precum și pe avioanele F-35A ale Forțelor Aeriene, F-35B ale Infanteriei Marine și F-35C ale Marinei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel