Un F-16 s-a prăbușit în Sinai. ISIS susține că avionul a fost doborât

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion F-16 s-a prăbușit în circumstanțe încă necunoscute. Avionul era operat de Forțele Aeriene Egiptene.

Un purtător de cuvânt al Armatei a confirmat faptul că avionul s-a prăbușit într-o „zonă de antrenament” în nordul Peninsulei Sinai. Incidentul a avut loc pe 14 ianuarie 2020. Din păcate, pilotul și-a pierdut viața în incident.

Guvernul de la Cairo a confirmat decesul pilotului în accident și a precizat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Nu se cunosc până în prezent alte detalii cu privire la prăbușirea avionului de luptă F-16.

 

Luptătorii ISIS susțin că ei au doborât avionul F-16

 

Potrivit celor de la Scarmble Magazine și Fighter Jets World, Statul Islamic a revendicat prăbușirea avionului F-16, susținând că ei au doborât avionul. ISIS a făcut revendicarea pe rețelele de socializare. Subliniem totuși că acest lucru nu s-a confirmat până în prezent. Nu există nicio sursă oficială guvernamentală sau a Armatei Egiptului care să confirme informația ISIS.

Armata egipteană a făcut publică identitatea pilotului și a anunțat că o anchetă privind prăbușirea se află în curs de desfășurare.

Potrivit celor de la F-16.net, Egiptul este al patrulea operator la nivel mondial în ceea ce privește numărul de F-16. Cairo deține 220 de avioane de luptă F-16. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel