Un F-16 s-a prăbușit în Sinai. ISIS susține că avionul a fost doborât

Tudor Curtifan / 15 ian 2020 / 08:50

Un avion F-16 s-a prăbușit în circumstanțe încă necunoscute. Avionul era operat de Forțele Aeriene Egiptene.

Un purtător de cuvânt al Armatei a confirmat faptul că avionul s-a prăbușit într-o „zonă de antrenament” în nordul Peninsulei Sinai. Incidentul a avut loc pe 14 ianuarie 2020. Din păcate, pilotul și-a pierdut viața în incident.

Guvernul de la Cairo a confirmat decesul pilotului în accident și a precizat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Nu se cunosc până în prezent alte detalii cu privire la prăbușirea avionului de luptă F-16.

 

Luptătorii ISIS susțin că ei au doborât avionul F-16

 

Potrivit celor de la Scarmble Magazine și Fighter Jets World, Statul Islamic a revendicat prăbușirea avionului F-16, susținând că ei au doborât avionul. ISIS a făcut revendicarea pe rețelele de socializare. Subliniem totuși că acest lucru nu s-a confirmat până în prezent. Nu există nicio sursă oficială guvernamentală sau a Armatei Egiptului care să confirme informația ISIS.

Armata egipteană a făcut publică identitatea pilotului și a anunțat că o anchetă privind prăbușirea se află în curs de desfășurare.

Potrivit celor de la F-16.net, Egiptul este al patrulea operator la nivel mondial în ceea ce privește numărul de F-16. Cairo deține 220 de avioane de luptă F-16. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy