Un F-16 al SUA a bombardat, accidental, o proprietate privată

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: F-16.net
Sursă foto: F-16.net

O aeronavă F-16 a US Army a lansat o bombă asupra unei proprietăți private.

Lansarea bombei asupra unei proprietăți private s-a petrecut în Japonia iar aeronava militară americană a decolat de la Baza Aeriană Misawa. Potrivt celor de la Popular Mechanics, aeronava F-16 a „greșit” ținta cu câțiva kilometri, în cadrul unei misiuni de antrenament.

Incidentul a avut loc pe data de 6 noiembrie 2019, dar US Air Force l-a raportat în media abia la începutul săptămânii trecute. Ancheta a stabilit că vina a aparținut pilotului.

Se pare că bomba lansată de aeronava F-16 asupra unei proprietăți private este o GBU-12. Ținta pe care aeronava F-16 ar fi trebuit să o lovească în cadrul exercițiului se afla la aproximativ 5,5 kilometri față de locul unde a căzut bomba.

Din fericire nimeni nu a fost rănit în urma incidentului și nici nu au fost raportate pagube materiale. 

În urma incidentului, atât aeronava implicată cât și pilotul au fost consemnați la sol. Ancheta a stabilit că lansarea eronată a fost cauzată de o eroare a pilotului. Acesta a fost sancționat și nu i s-a mai permis pilotarea aeronavei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel